Miksi Kalle Rovanperällä oli eri kartturi mestaruuden sinetöineessä rallissa?

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin superlupauksen Kalle Rovanperän rinnalla on totuttu näkemään kokenut kartanlukija Risto Pietiläinen. Lauantaina päättyneessä Louna-Eesti-rallissa Rovanperälle luki nuotteja eri kartturi.

Etelä-Virossa Rovanperän viereen istahti Jonne Halttunen, joka normaalisti toimii rallin SM-sarjan ykköskuljettajan Teemu Asunmaan kartanlukijana. Rovanperä ja Halttunen löysivät yhteisen sävelen sorakisassa ja ajoivat yleiskisassa kolmanneksi. Ilman aikasakkoja parivaljakko olisi päässyt juhlimaan rallin ykkössijaa.

– Olemme muutaman kerran ajaneet Jonnen kanssa yhdessä testeissä. Kisassa kummatkin oppivat tuntemaan toisiaan ja sen, miten nuotit pelaavat ja miten nuotti luetaan. Sen jälkeen yhteistyö toimi todella hyvin, Rovanperä kertoo Rallit.fille.

Rovanperä ja Halttunen olivat nopein autokunnan Latvian rallisarjan kuljettajista, joten vasta 16-vuotias puuppolalainen sinetöi toisen peräkkäisen Latvian mestaruutensa sarjan pääluokassa. Mutta miksi Halttunen päätyi Rovanperän rinnalle kilpailuun, joka ratkaisi mestaruuskamppailun?

– Jonne lähti vähän testailemaan kyytiin, että miten homma toimii. Mietimme tässä tulevaa ja katsomme eri karttureiden kanssa, miten homma toimii, Rovanperä paljastaa.

Rovanperän mukaan kartanlukijan vaihdos on edessä jossain vaiheessa, mutta ei heti lähitulevaisuudessa.

– Risto jatkaa vielä ainakin seuraavan vuoden kisat.

Rovanperä kertoo, että Halttunen saattaa hypätä vielä uudestaan hänen kyytiinsä.

– Tällä hetkellä emme tiedä seuraavaa kisaa. Mutta voisi sanoa, että jossain vaiheessa hän vielä tulee – ehkä tämän vuoden puolella tai ensi vuonna.

Lue myös nämä