Future Cup -sprinttisarjan mestarit selvillä

Future Cupin sankareita. Kuva: Jani Kekoni.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jo 15. kerran järjestetty Future Cup -asfalttisprintsarja huipentui viikonloppuna Rovaniemen Napapiirillä ajettuihin kahteen finaalikilpailuun.

Rovaniemen Napapiirillä eli Joulupukin tiluksilla ajetussa viidennessä ja samalla kilpailukauden 2017 päätösviikonlopussa pikipinnan valtiaiksi ajoi 4-veto Cupia hallinnut Jarmo Autio, Nuorten luokkaa dominoinut Oskari Heikkinen sekä miesmuistiin dramaattisimpien vaihden jälkeen 2-veto Cupin ykkössijalle noussut Jasu Saarinen.

Samalla moottoriurheilusta tuttu käsite ”Mitään ei ole ratkaistu
ennen maalilipun heilahdusta” todistettiin vääräksi kun 2-veto Cupin
kärkimies Mika Perttula teki viimeisen osakilpailun viimeisen lähdön maalilipun liehumisen jälkeen juniorimokan, joka kylmästi vei häneltä toisen pääpalkinnon.

Joukkuekilpailussa Hämeen Hurjat eli Jari Lamminsivu, Aki Mansikkamäki ja Marjo-Riitta Lunden olivat lopulta täysin omaa luokkaansa ja pokkasivat voiton 30 pisteen marginaalilla ennen Mika ja Marko Perttulan sekä Juha-Pekka Pesosen Power Oil Teamia.

Promoottori Kari Tasanko oli haltioissaan lähes eeppiseksi muodostuneista käänteistä.

– 15 vuoden aikana olemme saaneet rakennettua kilpasarjan, jonka
mielenkiinto on ja jännitys, jo usean vuoden ajan, säilynyt viimeiseen lähtöön ja sen viimeiselle metrille saakka. Poikkeusta ei tapahtunut tänäkään vuonna, Tasanko kertoo.

– Nyt on todistettu, että ei siis riitä, että menestyäkseen sarjassamme kaikki kilpailut pitää ajaa osakilpailukohtaisten kilparatojen maalilipulle saakka. Siitäkin huolimatta uudet mestarit ovat nyt selvillä ja paljon onnea heille sekä muille mestareille ja kaikille muille palkittaville, Tasanko jatkaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat