Mikkelsenillä vasta kolmas kisa Citroenilla – silti kova tavoite Saksan MM-ralliin

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Norjalaistähti Andreas Mikkelsen pääsee kolmatta kertaa urakoimaan Citroenin WRC-autolla ensi viikonloppuna ajettavassa Saksan MM-rallissa.

Mikkelsen ohjasti C3 WRC:tä Sardinian ja Puolan soraralleissa, joista hänelle jäi käteen sijat kahdeksan ja yhdeksän. Nyt hän pääsee ensimmäistä kertaa mittaamaan Citroenin puikoissa vauhtiaan asvalttikilpailussa.

– Suurin osa rallista on samaa viime vuodesta. Minulla on hyvät tulokset Saksasta viime kausilta. Vuonna 2016 johdin ensimmäisen päivän jälkeen, mutta lauantaina tein pienen virheen ja olin lopulta neljäs. Vuotta aiemmin olin kolmas.

– Tavoitteenani on taistella kärkisijoista, Mikkelsen täräyttää.

Mikkelsen pääsi testaamaan autoa kahden päivän ajan Saksassa ennen kilpailua. Hän sai ajaa myös Baumholderin sotilasalueen betonibaanoilla, joilla ajetaan erikoiskokeita lauantaina.

– Kilpailemme Saksassa kolmella erilaisella pinnalla ja mielestäni saimme niistä kaikista hyvää informaatiota testeissä.

– Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa huomattavasti kilpailuun. Jos perjantaina on kuivaa, ja löydämme hyvän ajotuntuman, voimme tähdätä palkintokorokepaikkaan, Mikkelsen sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat