Mika Lemmetille rallisprintin kaksivetoisten SM-kulta

Mika Lemmetti
Mika Lemmetti. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK.

Laihialainen Mika Lemmetti on tämän vuoden rallisprintin kaksivetoisten Suomen mestari. Kauden viimeinen SM-osakilpailu ajettiin sunnuntaina Huittisissa.

Toyota Starletilla kilpaileva Lemmetti ja parkanolainen Mikael Vuotari keräsivät kumpikin kauden kuudesta osakilpailusta 56,5 sarjapistettä. Mestaruuden Lemmetin eduksi ratkaisivat yleiskilpailusijoitukset.

SM-kulta on pitkään rallisprintissä kilpailleen Lemmetin ensimmäinen mitali. Kuluva viikko on tuonut Lemmetille hienoja uutisia, aiemmin tällä viikolla Lemmetti sai perheenlisäystä.

– On hienot tunnelmat. Toisen kierroksen maalissa minua ärsytti huono ajosuoritukseni, mutta onneksi luokan toinen sija riitti mestaruuteen.

– Kausi lähti alusta lähtien kulkemaan hyvin ja talvikisojen hyvät yleiskilpailusijoitukset ratkaisivat mestaruuden, Lemmetti iloitsi.

Kaksivetoisissa Huittisten osakilpailun voitti Kokemäen Urheiluautoilijoiden Ari Salonen Ford Escortilla, hänen aikansa oli 2.12,85. Toyota MR2 -kuski Mikael Vuotari oli toinen, kuortanelainen Jukka Vähämäki kolmas ja mestaruuden voittanut Lemmetti neljäs.

Huittisten osakilpailussa yleiskilpailun ja nelivetoluokan voitti suomussalmelainen Kai Hyttinen, joka varmisti osakilpailuvoitollaan nelivetoluokan SM-pronssin. Tomi Hallia oli varmistannut nelivetoisten Suomen mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa Leppävirralla. Pekka Keski-Korsu otti luokan SM-hopeaa.

Junioreiden mestaruuden voitti leppävirtalainen, Opel Kadettilla kilpaileva Valtteri Kauhanen.