Mikä ihmeen WRC2 Pro? Tästä on kyse Kalle Rovanperän tulevassa luokassa

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Saksan MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjaan tulee ensi kaudella uutuutena WRC2 Pro -luokka, jonka säännöt Kansainvälinen autoliitto FIA julkisti keskiviikkona.

WRC2 Pro -luokassa kilpailevat tallit saavat ilmoittaa jokaiseen ralliin kaksi R5-autoa. Tallien pitää osallistua yhdellä autolla vähintään seitsemään osakilpailuun, joista yhden täytyy olla Euroopan ulkopuolella.

Luokassa taistellaan kuljettajien, kartanlukijoiden ja valmistajien mestaruuksista. Kuljettajien ja karttureiden MM-pisteisiin otetaan huomioon kauden kahdeksan parasta tulosta. Tiimin parhaan autokunnan pisteet lasketaan puolestaan valmistajien MM-sarjaan.

WRC2 Pro -luokan kuljettajat saavat testata yhden päivän autojaan ennen jokaista kilpailua.

Toistaiseksi ei ole täyttä varmuutta siitä, mitkä tallit ovat tulossa uuteen luokkaan. Mukana on ainakin Kalle Rovanperän edustama Skodan tehdastiimi, joka on dominoinut WRC2-luokkaa.

Viime kausilta tutussa WRC2-luokassa ajetaan pelkästään kuljettajien ja kartanlukijoiden titteleistä. Tällä pyritään siihen, että luokkaan saataisiin enemmän yksityistiimejä ja -kuskeja.

WRC2-luokan pisteisiin otetaan huomioon kuusi parasta tulosta seitsemästä ensimmäisestä kilpailusta, joihin kuljettaja ja kartanlukija osallistuvat. Kuljettajaparit saavat osallistua useampiinkin kilpailuihin, mutta niiden pisteitä ei lasketa mukaan sarjaan.

Rallin MM-kausi starttaa legendaarisella Monte Carlo -rallilla tammikuun loppupuolella.

Lue myös nämä