Mika Häkkinen mukana Race of Champions -kisassa, vastaan tulee ainakin Vettel ja Solberg

Perinteinen Race of Champions -kilpailu ajetaan myös ensi vuoden tammikuussa Ruotsin Piitimessä.
Race of Champions
Race of Champions -kisa ajettiin ensimmäistä kertaa Pohjois-Ruotsissa tänä vuonna. Kuva: RaceOfChampions.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eri lajien huiput kohtaavat toisensa rallicross-tyyppisessä kilpailussa Pohjois-Ruotsissa 28.-29. tammikuuta. Kisa järjestettiin Piitimessä ensi kertaa tänä vuonna.

https://twitter.com/RaceOfChampions/status/1569995899404750850

Häkkisen lisäksi kisajärjestäjä ilmoitti ensimmäisessä aallossa osallistujiksi F1-tähti Sebastian Vettelin, Jamie Chadwickin, rallista tutut Oliver ja Petter Solbergin sekä rallicrossin moninkertaisen maailmanmestarin Johan Kristofferssonin.

Ensimmäisen kerran Race of Champions -kisa järjestettiin vuonna 1988 Pariisissa ja tarkoituksena oli kunnioittaa vuonna 1986 menehtyneen rallitähti Henri Toivosen muistoa. Sen jälkeen kilpailua on järjestetty muun muassa Gran Canarialla, Lontoossa, Pekingissä, Bangkokissa, Barbadoksella ja Miamissa.

Häkkinen oli mukana Piitimessä myös viima kaudella yhdessä Emma Kimiläisen kanssa, jotka muodostivat Suomen joukkueen. Suomalaiskuskeista ROC-mestariksi ovat kruunattu Juha Kankkunen kahteen otteeseen sekä kertaalleen Tommi Mäkinen, Marcus Grönholm, Heikki Kovalainen ja Harri Rovanperä.

Tänä vuonna ROC-mestariksi Ruotsissa ajoi rallilegenda Sebastien Loeb, joka löi Vettelin erävoitoin 3-1. Kilpailussa ajetaan kuski kuskia vastaan eri kalustoilla. Semifinaaleissa nähtiin myös Tom Kristensen ja Mattias Ekström. Häkkinen ja Kimiläinen joutuivat laulukuoroon jo avauskierroksella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat