Sebastien Loeb paljasti: olisi voinut halutessaan jatkaa MM-rallia

Rallikonkari Sebastien Loebille kirjattiin keskeytys viime viikonloppuna ajetusta Kreikan MM-rallista.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loeb joutui keskeyttämään kisan kärkipaikalta toisena ajopäivänä, kun laturinhihna petti hänen Ford Puma Rally1 -autostaan siirtymällä. Loeb ryhtyi korjauspuuhiin, mutta remontti osoittautui sen verran aikaa vieväksi, ettei ranskalaiskonkari päässyt erikoiskokeelle.

Loeb ja kartanlukija Isabelle Galmiche hoitivat kuitenkin korjausoperaation loppuun: ranskalainen joutui purkamaan osia moottoritilasta päästäkseen käsiksi hihnaan. Ja lopulta Loeb pisti moottorin takaisin pakettiin ja käyntiin mäkilähdöllä.

– 200 metriä myöhemmin se sammui uudestaan. Hihna oli hypännyt taas pois paikoiltaan, Loeb totesi.

Loeb paljasti, että vika olisi voitu korjata huollossa. Näin yhdeksänkertainen maailmanmestari olisi voinut startata Akropolis-rallin päätöspäivän pätkille.

Se ei kuitenkaan kiinnostanut ranskalaista.

– Vain kolme pätkää tien putsaamista, Loeb totesi lyhyesti.

Loebin ratkaisun voi ymmärtää siinäkin mielessä, että pätkät ajamalla hän ei olisi todennäköisesti mitään hyötyä tulevaa varten – mikäli hän siis päättää jatkaa ralliuraansa. Näillä näkymin Kreikan MM-ralli on siirtymässä Lamian kaupungin ympäristöstä etelämmäksi Loutrakiin, missä kuljettajia odottavat uudet haasteet ja erikoiskokeet ensi vuonna.

Loeb on osallistunut tällä kaudella neljään MM-rallin M-Sportin Ford Pumalla. Kauden avauksessa Monte Carlossa hän nappasi voiton, mutta muissa hän on kohdannut keskeytyksen. Kahdesti keskeytys on johtunut teknisestä viasta.

Loebin mukaan Fordin hybridikilpuri on kuitenkin tehnyt häneen vaikutuksen.

– Teen tätä, koska minulla on motivaatiota. Kun lopetin Hyundailla (vuonna 2020), ajattelin, etten tulisi enää takaisin. Mutta sain mahdollisuuden ja pidin autosta ensimmäisestä testistä lähtien. Sen myötä päätin palata, Loeb selvitti.

Loeb ei ole vielä vahvistanut, nähdäänkö hänet MM-erikoiskokeilla vielä tällä kaudella. Kreikan MM-rallin yhteydessä hän kertoi, että hänen ralliuransa saattaa jatkua vielä ensi vuoden puolella.

Lue myös: Sebastien Loebiltä jälleen huikea temppu – ja lisää lienee luvassa

Katso alta Kreikan MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat