Meeke puolustaa voittoa Jyskälässä – ”Täällä on maailman upeimmat soratiet”

Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kris Meeke juhli voittoa Suomen MM-rallissa vuosi takaperin. Pohjoisirlantilainen on aina ollut Jyväskylässä nopea, mutta toki voitto oli silti iso temppu. 

Meeke lähti kauteen selkeästi Citroenin ykköstähtenä. Kausi on kuitenkin ollut jopa niin hankala, että Puolassa kokenut Meeke sai ”katsomokomennuksen” ja hänen tilallaan ajoi Norjan Andreas Mikkelsen.

Nyt Meeke on kuitenkin ladannut akkunsa ja tulee Suomeen voitontahtoisena.

– Suomen ralli on ehdottomasti yksi suosikeistani, mutta viime vuoden voitto teki siitä vielä tavallista erityisemmän. Täällä on maailman upeimmat soratiet ja täällä ajamisesta todella nauttii, Meeke hehkuttaa Citroenin tiedotteessa.

– On mahtavaa olla jälleen tositoimissa. Ajoimme testit sateessa ja aika viileässä. Näyttää, että kisassa saattaa olla samat olosuhteet. Lähtöpaikkani on kymmenentenä, joten jos tiet ovat märät ja mutaiset, niin siitä ei ole tällä kertaa isoa etua.

Viime vuoden kilpailussa Citroen saavutti todellisen jackpotin, kun Craig Breen täydensi Meeken voittojuhlia kolmossijallaan.

– Täällä Suomessa tunnen oloni aina mukavaksi. Minulla on upeita muistoja viime vuodelta, kun saavutin ensimmäisen podium-sijoitukseni. Puolan kisa oli meille tosi turhauttava, joten on mahtavaa päästä taas ajamaan. Tähtäämme tietenkin mahdollisimman korkealle, Breen summaa.

– Tällä kaudella olemme olleet neljä kertaa viidentenä. Tietenkin sitä hakee nyt parempaa. Katsotaan, mihin meidän kilpailukyky riittää. Uusiin auton päivityksiin olen tyytyväinen.

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat