Max McRae lyö hynttyyt yhteen M-Sportin kanssa

Brittitiimi M-Sport tekee jatkossa yhteistyötä Max McRaen kanssa.
Max McRae
Max McRae. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport kilpailee tällä kaudella Britannian rallisarjassa 19-vuotiaan Max McRaen ja brittikuljettaja Garry Pearsonin kanssa. Kummatkin kuljettajat saavat käyttöönsä Ford Fiesta Rally2 -auton.

McRae on kilpaillut kerran aiemmin Fordin Rally2-kalustolla. Nyt hänestä tulee kolmannen sukupolven McRae, joka ajaa Fordilla Britannian rallisarjassa.

McRae tulee todellisesta ralliperheestä. Hänen isänsä Alister kilpaili aikoinaan rallin MM-sarjassa, ja hänen jo edesmennyt setänsä Colin McRae saavutti rallin maailmanmestaruuden vuonna 1995. Maxin isoisä Jimmy McRae on niin ikään legenda saarivaltiossa.

Australiassa varttunut Max McRae kilpaili viime vuonna EM-sarjan junioriluokassa, mutta nyt hänellä on edessään loikkaus tehokkaampaan nelivetoautoon. Hänen tämän kauden ohjelmaansa kuuluu neljä Britannian mestaruussarjan osakilpailua Fiesta Rally2 -autolla kartanlukija Cameron Fairin kanssa.

– En malta odottaa, että saan kokemusta Rally2-autolla ajamisesta ja pääsen oppimaan työskennellessäni tämän uskomattoman tiimin kanssa. Kautemme alkaa maaliskuussa North West Stages -rallissa, jossa osallistun ensimmäiseen ralliini asvaltilla Rally2-autolla, McRae hehkuttaa.

Pearson, 32, sijoittui viime kaudella Britannian rallisarjassa toiseksi. Mestaruuden vei M-Sportin ranskalaiskuljettaja Adrien Fourmaux, joka kilpailee tänä vuonna brittitiimin Ford Puma Rally1 -autolla rallin MM-sarjan pääluokassa.

M-Sportin tallipäällikön Richard Millenerin mukaan tiimille on äärimmäisen tärkeää olla mukana Britannian rallisarjassa.

– Mielestäni Garryn ja Maxin muodostama pari on todella vahva. Odotan innolla näkeväni, miten he pärjäävät Fiesta Rally2 -auton uusimmalla versiolla. Se ei tule olemaan helppo tehtävä, sillä sarjaan osallistuvien taso on vahvin vuosiin, Millener sanoo.

Britannian rallisarjan avaava North West Stages -kisa ajetaan 23. maaliskuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat