Marcus Grönholmin tiimin tulevaisuus selviämässä – ”Pieni askel parempaan”

Timur Timerzjanov, Marcus Grönholm ja Niclas Grönholm
Timur Timerzjanov, Marcus Grönholm ja Niclas Grönholm. Kuva: GRX TANECO
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Marcus Grönholmin johtama GRX Taneco -talli on ollut tällä kaudella paras yksityistiimi rallicrossin MM-sarjassa.

GRX on tallien MM-pistetaulukossa neljäntenä Volkswagenin, Audin ja Peugeot’n tehdastiimien takana. Grönholm hankki täksi kaudeksi Hyundailta kaluston, joka on osoittanut potentiaalinsa Niclas Grönholmin ja Timur Timerzjanovin hyppysissä.

Grönholm kävi tällä viikolla neuvottelemassa tallinsa tulevaisuudesta Hyundain tehtaalla Saksassa. Rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin mukaan asiat ottivat pienen askeleen parempaan suuntaan.

– Meillä on hyvä kalusto, mutta meillä ei ole tehtaan tukea. Olemme ajaneet aika hyvin tehdastiimejä vastaan. Katsotaan, miten asiat loksahtelevat paikoilleen, Grönholm kertoo Rallit.fille.

GRX ei ole vielä lyönyt lukkoon ensi vuoden suunnitelmiaan. Grönholm pitää todennäköisenä, että talli jatkaa MM-sarjassa Hyundain kalustolla.

– Olemme heti tehdasautojen perässä, mutta tason nostaminen on vaikeaa meidän kotikonsteilla ja omalla lompakolla. Siihen tarvitsemme lisää tukea, Grönholm sanoo.

Grönholm käy vielä Hyundain kanssa neuvotteluja saadakseen enemmän tukea GRX:lle.

– Mahdollisuudet siihen ovat 50-50. Mutta meistä ei varmasti tule tehdastiimiä ainakaan ensi vuonna, tallin johtaja painottaa.

– Tuloksemme ovat olleet ihan hyviä. Varsinkin viime viikonloppuna (Latviassa) Niclaksella oli hyvä vauhti päällä. Siinä mielessä on kiva jutella (Hyundain kanssa), mutta matkaa on vielä jäljellä.

Lue myös nämä