Rallin junnumestaruussarjan mitalisijat ratkotaan Heinolassa

Juho Koski-Lammi
Juho Koski-Lammi on jo varmistanut rallin Suomen juniorimestaruuden. Kuva: AKK/Pekka Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin Suomen juniorimestaruussarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina Heinolassa.

Jari-Pekka-ralliin ilmoittautui määräaikaan mennessä 104 kilpailijaa, joista yhteensä 48 kuljettajaa taistelee junioreiden SM-pisteistä. Vaikka mestaruudet on jo kahdessa luokassa ennen päätöskilpailua sinetöity, odottaa kilpailunjohtaja Jari Kauppi hienoa kilpailua tästäkin huolimatta.

– Tiukka kilpailu on odotettavissa. Myös jäännössijoista käydään varmasti kovaa taistelua, joten eiköhän tästä ihan täysi kilpailu ole tulossa, Kauppi ennustaa.

– Tietysti vähän enemmän aina odotetaan osallistujia, mutta kyllä tähänkin täytyy olla tyytyväinen, onhan kuitenkin kauden viimeisestä kilpailusta kyse.

Rallissa ajetaan yhteensä kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 65 kilometriä. Kaupin mukaan reitti haastaa kilpailijat monipuolisuudellaan.

– Tiestö on vaihtelevaa, sillä mukana on pienempää yksityistietä sekä leveämpää valtiontietä. Haastetta siis riittää ja rytminvaihdoksia löytyy, Kauppi selvittää.

Mitalitaistelu huipentuu

Juho Koski-Lammi (JaMoKe) sinetöi rallin Suomen juniorimestaruutensa jo edellisessä osakilpailussa, eikä nuorukaista nähdä viivalla Heinolassa. Koski-Lammin takana käydään kuitenkin vielä erittäin tiukkaa vääntöä, ja monella kuljettajalla on mahdollisuudet nousta mitaleille kauden päätöskilpailussa. Tällä hetkellä toista sijaa pitää hallussaan Janne Luhtanen (LohUA), ja kolmannelta sijalta reitille ampaisee Simo Muhonen (JyvUA).

Myös Nuorten SM-sarjan kulta ratkesi edellisessä osakilpailussa, kun Sami Pajari (HeiUA) venytti kolmannen voittonsa ansiosta etumatkansa tavoittamattomiin. Toisena luokassa on Tommi Hallman (KoiSavUA), ja kolmannella sijalla kärkkyy PetUA:n Henry Jäppinen.

Rally Trophy -sarjan mestaruus on vielä ratkaisematta. Luokan kärkipaikalta Jari-Pekka-ralliin starttaa Janne Luhtanen (LohUA), mutta ainoastaan muutaman pisteen päässä takana vaanii MäntsMK:n Jani Laaksonen. Kolmantena on LahUA:n Ajari Piironen. Myös Timo Karhinen (K-KUA) sekä Pasi Laaksomaa (Päij-HUA) kärkkyvät vielä tiukasti mitalisijoja.

Naisten Cupin mestaruuden on sineitöinyt Jenna Tyllinen (AnkUA).

Lue myös nämä