Marcus Grönholmin suojatti huimassa vireessä MM-rallicrossissa

Joni Wiman
Joni Wiman. Kuva: FIAWorldRallycross.com

Joni Wiman on tehnyt huikean paluun rallicrossin huipulle parhaillaan käynnissä olevassa Belgian MM-osakilpailussa.

Wiman kilpailee Span radalla Marcus Grönholmin johtaman GRX-tiimin kalustolla. Grönholmin manageroima Wiman pääsi heti sinuiksi Hyundai-kaluston kanssa, sillä suomalaiskuski sijoittui viidenneksi ensimmäisissä alkuerissä.

Wimanin vauhti kiihtyi entisestään seuraavissa lähdöissä. Neljänsissä alkuerissä Wiman sijoittui kolmanneksi. Alkuerien jälkeen Wiman oli kokonaistuloksissa komeasti toisena edellään ainoastaan norjalaiskuljettaja Andreas Bakkerud.

Alkuerien kakkossija tarkoittaa sitä, että Wiman pääsee starttaamaan paalupaikalta omaan välierälähtöönsä.

Wiman voitti Global RallyCross -sarjan mestaruuden vuonna 2014. Suomalaispilotti kilpaili Yhdysvalloissa kauden 2016 loppuun saakka, mutta sen jälkeen häntä ei ole juurikaan nähty kilparadoilla.

GRX-tallin ykköskuljettaja Niclas Grönholm joutui jättämään Belgian osakilpailun väliin, koska häneltä leikattiin umpilisäke viime viikonloppuna. GRX:n toinen kuljettaja Timur Timerzjanov sijoittui alkuerissä viidenneksi.

Span radalla ajettavan MM-osakilpailun välierät ja finaali ajetaan sunnuntaina alkaen kello 15.00 Suomen aikaa.