Neuvillen raju ulosajo nosti esiin huolestuttavan seikan: ”Kaikki kaivoivat esiin puhelimensa”

Thierry Neuvillen ja Nicolas Gilsoulin Hyundai pysähtyi kyljelleen tielle Chilen MM-rallissa.

Useat katsojat todistivat lähietäisyydeltä Thierry Neuvillen ja kartanlukija Nicolas Gilsoulin hurjan ulosajon Chilen MM-rallissa.

Neuvillen ja Gilsoulin Hyundai i20 WRC -auto lähti rajusti pyörimään katon kautta ympäri osuttuaan penkkaan nypyn ylityksen jälkeen. Hyundai kieri lähes kymmenen kertaa ympäri ennen kuin se pysähtyi kyljelleen tielle.

Esimerkiksi Suomessa katsojat juoksevat nopeasti ulos ajaneen auton luokse tarkastamaan, onko kuljettajaparilla kaikki kunnossa. Näin ei käynyt Chilessä. Vain pari katsojaa meni autolle auttamaan kilpailijoita.

– Ihmiset kaivoivat esiin älypuhelimensa ja alkoivat kuvata videoita. Mutta kukaan ei tullut auttamaan, Neuvillea auttamaan mennyt Victor Asencio kertoi paikalliselle Radio Bio Biolle.

Katso alta video Thierry Neuvillen lauantaisesta ulosajosta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

– Neuville otti avun vastaan. Lisäksi autossa oli pieni tulipalo. Sen vuoksi menin auttamaan hänet ulos autosta, Asencio lisäsi.

Tilanteesta kertoo paljon myös se, ettei autoa ollut saatu siirrettyä tien sivuun ennen kuin seuraavana erikoiskokeelle startannut Jari-Matti Latvala ajoi paikalle. Toyota-kuljettaja Latvala pystyi onneksi väistämään kyljellään olleen Hyundain.

Neuville ja kartanlukija Gilsoul kuljetettiin onnettomuuspaikalta sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin. Kuljettajapari selvisi tilanteesta mustelmilla.

MM-sarjaa johtava Neuville ajoi kilpailussa kolmantena ennen ulosajoaan.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja