Marcus Grönholm kilpailee oman tiiminsä huippukalustolla Ruotsissa – tavoitteena pitää auto yhtenä kappaleena

Marcus Grönholm
Marcus Grönholm. Kuva: RallyX Nordic
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm osallistuu heinäkuun alussa rallicross-kilpailuun Ruotsin Höljesissä.

Höljesissä järjestetään RallyX Nordic -sarjan avauskilpailut, joiden yhteydessä ajetaan legendojen kisa. Grönholm ajaa legendojen välisessä kilpailussa oman tiiminsä huippukalustolla, Hyundai i20 Supercarilla.

Grönholmilla ei ole aiempaa kilpailukokemusta Hyundain ratin takana.

– Viime vuonna ajoin (Hyundailla) vähän, mutta minulla ei ole niin paljon kokemusta siitä. Vuonna 2018 ajoin muutaman testin, Grönholm kertoi Autosportille.

– Nämä autot ovat paljon helpompia ajaa kuin aiemmin. Jos haluaisi olla nopea, pitäisi testata enemmän. Mutta autoon hyppääminen ei ole kovinkaan vaikeaa – olen testannut ralliautoja, joten minulla pitäisi olla tuntumaa, inkoolainen lisäsi.

MM-ralliuransa jälkeen Grönholm kilpaili rallicrossin parissa. Kilpaura päättyi vuonna 2012 X Games -tapahtumassa sattuneeseen onnettomuuteen.

– Olin luvannut vaimolleni, etten enää kilpaile, joten minulla oli isoja vaikeuksia kertoa hänelle, että aion ajaa. En ole kuitenkaan tekemässä minkäänlaista paluuta kilpailussa. Kyse on hauskanpidosta, ajamisesta ja siitä, että auto pysyy yhtenä kappaleena, Grönholm veisteli.

Myös Grönholmin poika kilpailee Höljesissä GRX-tiimin Hyundailla. Rallicrossin MM-sarjassa menestystä niittänyt Niclas Grönholm osallistuu RallyX Nordicin osakilpailuihin Ruotsissa.

– On mahtavaa päästä takaisin kisojen ja rallicrossin pariin. Urheilumaailma on ollut pitkään tauolla, ja henkilökohtaisesti olen ollut liian pitkään poissa Hyundain ohjaamosta. Odotan innolla, että pääsen takaisin radalle kohtaamaan kilpakumppanini, Niclas Grönholm fiilisteli.

Rallicrossin MM-kauden on tarkoitus käynnistyä elokuussa Höljesissä.

Lue myös nämä