Marcus Grönholm harmittelee suojattinsa kohtaloa MTV Urheilulle: ”Jaria lyödään aina”

Marcus Grönholm
Marcus Grönholm. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin MM-rallin luokkavoitto olisi tuonut Jari Huttuselle enemmän näyttöpaikkoja rallin MM-sarjassa, mutta koronavirus puuttui peliin.

Huttusen manageri, rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm kertoi asiasta MTV Urheilulle.

Huttunen antoi loistavat näytöt nopeudestaan reilu kuukausi sitten Ruotsin tynkärallissa. Huttunen ajoi Hyundain R5 -autolla WRC3-luokan voittoon ja jätti yleiskilpailussa taakseen myös kaikki WRC2-luokan kuljettajat.

WRC2-luokassa olivat mukana Hyundain varsinaiset WRC2-tehdaskuskit Ole Christian Veiby ja Nikolai Grjazin, joilla oli käytössään tuorein kehitysversio Hyundai i20 R5 -autosta. Huttusen autossa ei ollut käytössä uusimpia päivitysosia.

Lue myös: Marcus Grönholm ylisti luokkavoittoon ajanutta suojattiaan – ”Toivottavasti tämä poikii Jarille enemmän kisoja”

Huttusen alkuperäiseen MM-ohjelmaan kuuluivat ainoastaan Ruotsin ja Suomen osakilpailut. Grönholmin mukaan Ruotsin rallin esitys olisi tuonut Huttuselle paikan myös Portugalin ralliin, jota on sittemmin jouduttu siirtämään koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi.

– Jaria lyödään aina, sääliksi käy. Tässä on maailmassa kaikkea sekaisin muutenkin, mutta aina, kun sillä menee hyvin, tulee jotain. Katsotaan nyt, koska seuraavaksi ajetaan mitään. Se tässä on suurin murhe, Grönholm harmitteli MTV Urheilulle.

Katso alapuolelta parhaat palat Meksikon MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332372″ ap mute ]

 

Grönholmin mukaan Hyundain kanssa on käyty keskusteluja siitä, voisiko Huttunen päästä Portugalin sijaan johonkin muuhun MM-ralliin. Lisäksi Huttusen ohjelmaan kuuluu myös Puolan rallisarja, mutta Puolassakin rallit ovat tauolla koronatilanteen takia.

– Meitä kiinnostaisi, että Jari ajaisi MM-ralleja ja antaisi näyttöjä siellä. Nyt täytyy vain odottaa. Onko Jyväskylä seuraava MM-ralli? Siellä sitten. Sen jälkeen katsotaan, mitä muuta on mahdollista tehdä, Grönholm sanoi.

Lue myös: Suomalainen rallitoivo roikkuu löysässä hirressä – Marcus Grönholm myöntää tosiasiat: ”Se oli pelkkä rahajuttu”

Huttunen, 26, kuului Hyundain kehitysohjelmaan kaudella 2018, mutta hänen osaltaan vakituiset hommat MM-sarjassa eivät jatkuneet enää kaudella 2019. Hän on kuitenkin jatkanut yhteistyötä Hyundain kanssa.

MTV Urheilun juttu aiheesta

Lue myös nämä