Mänty manasi SM-rallin ongelmiaan – ”Ei saatu isoa vauhtia päälle”

Marko Mänty
Marko Mänty. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime viikonloppuna kurvailtu SM-ralli Huittisten ja Sastamalan maastoissa oli Marko Männylle ja kartturi Joni Mäkelälle kauden takkuisin kisa. Parivaljakko jäi SM1-luokassa yhdeksänneksi.

Männyn huolelliset valmistelut Enset SM-ralliin sulivat jo ensimmäisellä erikoiskokeella, kun Skoda Fabia R5 -ralliauton alle valitut renkaat pehmenivät jo muutaman ajetun kilometrin jälkeen. Eikä rengastilanne toisellakaan pätkällä ollut yhtään sen helpompi. Renkaiden valinta lauantaille piti tehdä jo perjantaina, eikä Männyn valinta osunut edes lähelle oikeaa.

– Pari seuraavaa pätkää meni jollakin lailla kohtalaisesti, mutta ei kuitenkaan oikeaa rallivauhtia. Kun ei ole kunnon luottoa renkaiden pitoon, ajaminen on yhtä hakemista ja se näkyy ajassa, Mänty murisi.

– Kuudennella pätkällä oikea takarengas hajosi täydessä vauhdissa ilman mitään ennakko-oireita. En ainakaan huomannut, että rengas olisi osunut mihinkään näkyvään kiveen tai muuhun. Siinä kun vedettiin 10 kilometriä rengas riekaleina, niin maastoon jäi myös iso pala auton kylkeä.

Ennen kahta viimeistä erikoiskoetta ongelmien kanssa taistellut Mänty oli SM1 -luokan kahdeksantena, mutta vastatuuli vain vankistui rallin loppua kohden.

– Täysillä yritimme painaa, mutta ei vaan saatu isoa vauhtia päälle. Viimeisellä pätkällä hukkaportin letku irtosi ja siihen katosi loppukin vauhti. Kisan jälkeen koneen tietoja purettaessa paljastui, että ongelmat hukkaportissa vaivasivat kolmella viimeisellä pätkällä, veti Mänty yhteen vauhdin tappajat.

Mänty jatkaa SM1-luokan pisteissä neljäntenä.

– Lähdetään loppukuusta kauden päätöskisaan Turkuun ja katsotaan sen jälkeen, mitä kaudesta jäi käteen, Mänty kirkasti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat