Jesse Kalliolle pettymys EM-rallicrossissa – ”Ei sille voinut mitään”

Jesse Kallio. Kuva: Jan Kåre Rafoss/iRafoss

Suomalaistalli Set Promotionin Jesse Kallio ei saavuttanut tavoitettaan viikonloppuna ajetussa rallicrossin EM-sarjan Super1600-luokan osakilpailussa Ranskassa.

Kallio, 19, oli voittanut edellisen osakilpailun, mutta Loheacissa hän jäi kymmenenneksi. Viimeisessä alkuerässä tullut rengasrikko vaikeutti Kallion asetelmia semifinaalilähtöön.

– Ei ole mitkään kovin hyvät fiilikset. Oli hyvät mahdollisuudet ajaa hyvä lähtöruutu semifinaaliin, mutta sitten oli epäonnea ja tuli rengasrikko. Se vei paljon pisteitä ja totta kai harmitti. Oli muutenkin hieman hakemista, kun ei saanut heti kunnolla rataa sopimaan omalle ajotyylille, Kallio kertasi.

– Startin jälkeen kolme autoa rinnakkain mentiin ensimmäiseen mutkaan. Ei siinä ollut mitään isoa osumaa, mutta kilkkasi sen verran sopivasti johonkin, ja rengasrikko siitä tuli. Ei sille mitään voinut. Ajoin maaliin, mutta koska muut kilpakumppanit ohittivat kierroksella, se merkitään tuloksiin keskeytykseksi, Kallio harmitteli.

Epäonnisen rengasrikon vuoksi Kallio joutui starttaamaan takarivistä semifinaaliin.

– Menin ekalta kierrokselta heti lisälenkille ja olin siinä kohtaa viimeisenä. Pääsin tiimikaveristani (Timur Shigabutdinov) ohi, kun hän teki pienen virheen. Nousin neljänneksi, kun edestä yksi meni lisälenkille. Sitten lähdin jahtaamaan kolmatta sijaa, mutta ei ihan riittänyt, sen verran ehti tulla alkukierroksilla liikaa eroa. Mutta eihän se silti kauaksi jäänyt, vajaan sekunnin kolmannesta sijasta ja viimeisestä finaalipaikasta jäänyt Kallio totesi.

Kisaviikonloppu jätti Kalliolle nälkää seuraavaan osakilpailuun, joka ajetaan Latviassa vajaan parin viikon kuluttua.

– Ranteet ovat ainakin nyt lämpiminä ja lähdetään Latviaan hakemaan hyvää sijoitusta. Hienoa on myös se, että siellä on varmasti paljon suomalaisia ja tuttujakin on tulossa paikan päälle, niin onhan se hienoa päästä vetämään siellä, Kallio pohti tulevaa.

 

Jaa uutinen