Mäkinen suitsutti Latvalan nousua – ”Täydellisissä asemissa”

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen oli tyytyväinen suojattiensa suorituksiin Australian MM-rallin lauantain erikoiskokeilla.

Jari-Matti Latvala lähti toiseen ajopäivään neljänneltä sijalta, mutta hän hyökkäsi heti aamusta ja nousi nopeasti toiseksi. Latvala oli parhaimmillaan vain reilun viiden sekunnin päässä kärkikuljettaja Thierry Neuvillesta, mutta iltapäivällä Hyundai-kuljettaja Neuville kasvatti etumatkansa 20,1 sekuntiin.

– Jari-Matti teki jälleen loistavan työn noustessaan toiseksi. Nyt hän täydellisissä asemissa päästäkseen palkintokorokkeelle huomenna. Lisäksi hänellä on mahdollisuus hyödyntää kaikki eteen tulevat tilaisuudet, Mäkinen suitsutti tiedotteessa.

Esapekka Lappi joutui lauantaina ajamaan ensimmäisenä kuljettajana läpi erikoiskokeet. Lappi selvitti pätkät varmasti ja nousi kokonaistilanteessa yhdeksänneksi muutaman kuljettajan pudottua pelistä hänen edeltään.

– Molemmat autot ja kuljettajat suoriutuivat täydellisesti päivästä ilman virheitä. Useilla talleilla oli ongelmia päivän aikana, joten voimme olla tyytyväisiä esitykseemme, Mäkinen summasi.

Australian MM-ralli päättyy sunnuntaina. Päätöspäivän ensimmäinen erikoiskoe alkaa lauantai-iltana kello 22.38 Suomen aikaa.

Australian MM-rallin tilanne EK16/21 jälkeen:
 1. Thierry Neuville   Hyundai 2.05.11,6
 2. Jari-Matti Latvala Toyota      +20,1
 3. Ott Tänak          Ford        +40,6
 4. Craig Breen        Citroen   +1.05,2
 5. Hayden Paddon      Hyundai   +1.21,1
 6. Sebastien Ogier    Ford      +1.48,2
 7. Stephane Lefebvre  Citroen   +3.00,2
 8. Elfyn Evans        Ford      +3.25,3
 9. Esapekka Lappi     Toyota    +4.20,3

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat