Jari-Matti Latvalaa jäi harmittamaan vain yksi seikka

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala on kiinni palkintokorokepaikassa MM-kauden päätösrallissa Australiassa ennen sunnuntain erikoiskokeita.

Latvala piiskasi Toyota Yaris WRC -autonsa loistavaan vauhtiin lauantain erikoiskokeilla. Latvala säntäsi hyökkäykseen heti aamusta ja päivän toisella pätkällä suomalaistähti paahtoi huikean pohja-ajan. Samalla Latvala otti haltuunsa kakkossijan, kun Andreas Mikkelsen joutui keskeyttämään kärjestä.

Latvala oli parhaimmillaan vain 5,7 sekunnin päässä Thierry Neuvillesta, mutta iltapäivällä Hyundai-kuski pisti isomman vaihteen silmään ja kasvatti johtonsa 20,1 sekuntiin Latvalaan nähden.

– Iltapäivällä keli kuivui, mutta juuri ennen lähtöä huollosta saimme tiedon, että alueella liikkuu sadekuuroja. Meillä oli suunnitelmissa lähteä matkaan viidellä kovalla renkaalla, mutta uuden informaation vuoksi päätimme ottaa mukaan kaksi pehmeää rengasta. Tieto piti paikkansa, sillä tie oli kostea pitkän erikoiskokeen alku- ja loppupäässä. Mielestäni auton balanssi ei kuitenkaan ollut täysin kohdallaan, mutta päivä oli silti hyvä osaltamme, Latvala kertoi tiedotteessa.

Newryn erikoiskoe peruttiin iltapäivällä, sillä aamulla kyseisellä erikoiskokeella yksi kilpailija oli ajanut ulos sillalta. Tuomaristo päätyi ratkaisuun, koska se ei pitänyt siltaa turvallisena. Erikoiskokeen peruuntuminen oli pieni takaisku Latvalalle, sillä aamulla hän oli nopein juuri Newryssä.

– Minua jäi harmittamaan ainoastaan se, että erikoiskoe peruttiin vaurioituneen sillan vuoksi. Uskon, että pätkä olisi sopinut meille, Latvala totesi.

Australian MM-rallin tilanne EK16/21 jälkeen:
 1. Thierry Neuville   Hyundai 2.05.11,6
 2. Jari-Matti Latvala Toyota      +20,1
 3. Ott Tänak          Ford        +40,6
 4. Craig Breen        Citroen   +1.05,2
 5. Hayden Paddon      Hyundai   +1.21,1
 6. Sebastien Ogier    Ford      +1.48,2
 7. Stephane Lefebvre  Citroen   +3.00,2
 8. Elfyn Evans        Ford      +3.25,3
 9. Esapekka Lappi     Toyota    +4.20,3

Lue myös nämä

  • Uusimmat