Mads Östbergille paha takaisku – jättää Saksan MM-rallin väliin

Mads Östberg
Mads Östberg. Kuva: M-Sport/McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Norjalainen rallitähti Mads Östberg on joutunut vetäytymään ensi viikonloppuna ajettavasta Saksan MM-rallista.

Östbergin oli tarkoitus kilpailla Saksan asvalttikilpailussa WRC2-luokassa Ford Fiesta R5 -autolla. Östbergiltä jää kuitenkin kisa ajamatta, sillä hänen autoonsa iski tekninen vika viikko sitten ajetussa Puolan EM-rallissa.

Östberg joutui keskeyttämään Puolassa, kun hänen autonsa ohjaustehostin hajosi varoittamatta kesken erikoiskokeen.

– Se oli pelottavaa, koska se tapahtui niin yllättäen, kun olimme ajamassa nopeavauhtista mutkaa. Pystyin juuri ja juuri painimaan mutkan läpi lähes 180 kilometrin tuntinopeudella, Östberg kertoo nettisivuillaan.

– R5-automme on vanhempi versio, itse asiassa kaksi sukupolvea vanhempi kuin WRC2-luokan nykyiset autot. Pystymme päivittämään mekaniikkaa, mutta ongelmia tulisi ohjelmiston kanssa, jota emme voi muuttaa näin lyhyellä varoitusajalla. Emme voi olla täysin varmoja, ettei näin pääse käymään uudestaan ennen kuin olemme tehneet lisäpäivityksiä. Sen vuoksi olemme päättäneet jättää starttaamisen väliin Saksassa, norjalaiskuski harmittelee.

Östberg on ajanut tällä kaudella Ruotsin, Argentiinan, Portugalin, Italian, Puolan ja Suomen MM-ralleissa Ford Fiesta WRC -autolla.

Lue myös nämä