Teemu Asunmaa jahtaa kauden toista voittoa – ”Isoa ja kovavauhtista tietä on varmasti luvassa”

Teemu Asunmaa lähtee metsästämään kauden toista voittoaan Kuopioon tulevana viikonloppuna.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Jani Salonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kuopion SM-ralli on kaksipäiväinen ja päättää SM-sarjan talvikauden. Kilpailu sisältää yhdeksän erikoiskoetta.

Talvikauden päättävä osakilpailu ajetaan uudella reitillä. Viimeksi Kuopion lähialueilla ajettiin Nilsiällä ja Tahkolla vuonna 2017.

– Reitti on käytännössä vieras kaikille, mutta lähdetään innolla ajamaan välillä uuttakin kilpailua. Toki ollaan ennen ajettu profiililtaan saman tyyppisiä teitä, esimerkiksi Mikkelissä ja Kouvolassa. Isoa, kovavauhtista tietä on varmasti luvassa. Mukava nähdä, millainen kilpailu on luvassa, Asunmaa summaa tiedotteessa.

SM-pistetaulukossa neljäntenä olevat Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki eivät aseta tarkkoja tavoitteita viikonlopun kilpailuun.

– Ajetaan reitti ensin läpi ja mietitään tarkempia tavoitteita sitten. Totta kai pyritään maksimoimaan pistesaldo, mutta ei oteta paineita.

Kaksipäiväiseen kilpailuun Asunmaa valmistautui hakemalla tuntumaa testeissä viime viikonloppuna. Säätömuutoksia Skoda Fabia Rally2 Evoon ei Kuopiota varten tehty. Talvikauden päättävä ralli on myös viimeinen ennen kauden päätöskilpailua, jossa ajetaan erikoiskokeita pimeässä.

– Säädöt ovat samat kuin Riihimäellä. Testeissä keskityttiin hakemaan tuntumaa päälle ja treenaamaan, sekä ajettiin kahdella eri Pirellin renkaalla, Asunmaa sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat