Mads Östberg dominoi Meksikossa, Harri Rovanperä kaukana kärjestä

Harri Rovanperä on jäänyt kauas kärjestä Rally of Nations -kilpailussa Meksikon Guanajuatossa.
Harri Rovanperä
Harri Rovanperä. Kuva: Rally of Nations
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperän ja kartanlukija Angelica Fuentesin alla on tosin kevyemmän kaliiberin Toyota GR Yaris -kilpuri, kun taas kärkikuskit ajavat Rally2-luokituksen tehokkaammilla autoilla. Lauantain erikoiskokeiden jälkeen Rovanperä on rallissa 14. sijalla. Eroa kisaa johtavaan Mads Östbergiin on tullut yli 12 minuuttia.

Meksikon ralli ei kuulu tänä vuonna rallin MM-sarjan kattaukseen, mutta samoilla erikoiskokeilla kilpaillaan tänä viikonloppuna. Rally of Nations poikkeaa hieman tavallisista ralleista, sillä yksilökilpailun lisäksi rallissa taistellaan myös joukkuekisan voitosta.

Östbergin ja kuudentena kokonaistilanteessa olevan Dennis Rådströmin Skandinavian joukkueen voitto vaikuttaa selvältä, jollei kaksikko kohtaa sunnuntain seitsemällä erikoiskokeella teknisiä murheita. Vuonna 2022 kisan niin ikään voittanut Östberg on ajanut toistaiseksi kaikille erikoiskokeille pohja-ajan, mikä on vienyt Skandinavian joukkueen yli 100 pisteen karkumatkalle.

Jos on Skandinavian joukkueella ollut lentokeli päällä, toisin oli Ranskan leirissä. Rallilegenda Didier Auriol keskeytti jo perjantaina yleisöpätkällä ja lauantaina ongelmiin ajautui mestarikartturi Julien Ingrassia, joka keskeytti jo ennen varsinaisen kisapäivän alkua mekaaniseen vikaan.

Kokonaistilanteessa italialainen Andrea Mabellini on toisena reilun minuutin päässä Östbergistä. Seuraavilla sijoilla ovat isäntämaan Ricardo Cordero, Alejandro Mauro Sanchez ja Miguel Granados.

Rally of Nations -kilpailu jatkuu sunnuntaina iltapäivällä Suomen aikaa. Rallin viimeinen yleisöpätkä Léonin kaupungissa ajetaan hieman ennen puolta yötä.

Rally of Nations, tilanne EK8/15 jälkeen:

 1. Mads Östberg   Skoda  56.13,7
 2. Andrea Mabellini Skoda  +1.16,9
 3. Ricardo Cordero Citroen +2.35,6
 4. Alejandro Mauro Skoda  +2.43,9
 5. Miguel Granados Skoda  +4.17,9
 6. Dennis Rådström Toyota +6.08,9
-----------
14. Harri Rovanperä Toyota +12.03,9

Lue myös nämä