Maailmanluokan tähdet eivät luo paineita Suomen mestarille Tunturirallissa – ”Jännä nähdä poikien vauhti”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Jani Salonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

SM-rallikauden avaava Arctic Lapland Rally ajetaan tulevana viikonloppuna Rovaniemen lumisissa maisemissa. SM1-luokan puolustava Suomen mestari Teemu Asunmaa asettaa tavoitteekseen maksimaaliset SM-pisteet.

Asunmaata, 33, motivoi ”Tunturi-rallissa” jaossa olevat korotetut SM-pisteet. 

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään. Reitti on kierretty kolmesti ja nuotitettu todella hyvin. Tiet ovat hyvässä kunnossa ja parikymmentä astetta pakkasta. Lunta ei ole ihan viime vuoden tapaan mutta ei se mitään. Lumisade on tulossa tännepäin ja pakkasen pitäisi kiristyä lähempänä kilpailua, mutta ihan perinteinen rallikeli muuten, Asunmaa summaa.

Talven aikana kulisseissa on tapahtunut paljon. Asunmaan auto, Skoda Fabia Rally2 Evo, on saanut uuden, entistä paremmin erottuvan värityksen. Myös kartanlukijan paikalla on tapahtunut muutoksia, kun konkarikartanlukija Marko Salminen on hypännyt Asunmaan pariksi.

– Odotan innolla, että päästään kunnolla kisaamaan Markon kanssa. Markolla on paljon kokemusta, josta on varmasti hyötyä. Auton ulkoasu on myös muuttunut, ja muutamia uusia yhteistyökumppaneita on tullut mukaan, mikä on hieno homma. Koitetaan avata sarja mahdollisimman hyvin pisteiden kannalta ja tehdään se mitä osataan.

Valmistautumiseen on luonnollisesti kuulunut testikilometrien kartuttaminen. Asunmaa onkin ahkerasti hionut säätöjä kauden avausta varten.

– Pari päivää ajettiin rengastestiä ja yksi päivä käytettiin vielä auton hiomiseen. Isoimpana muutoksena viime kauteen on Pirellin uusi rengasmalli. Muutoin ajetaan hyvin pitkälti samoilla säädöillä kuin viime vuonna.

SM-sarjan kotimaan kärjen lisäksi Arctic Lapland Rallyyn osallistuvat myös rallin MM-sarjassa WRC2-luokassa kilpailevat Ole Christian Veiby ja Oliver Solberg, jotka osallistuvat kilpailuun R5-luokan autoilla. Maailmanluokan tähdet eivät kuitenkaan luo paineita kolminkertaiselle SM1-luokan mestarille.

– Oliver ei aja pisteistä eli hänen sijoituksensa ei sinänsä vaikuta meihin. Kyllähän he tulevat kovaa ajamaan ja lähtevät edelle pöllyttämään, mutta mitään erityistä painetta ei heidän suunnalta ole. Jännä nähdä poikien vauhti, vaikka siinä he ajavat kilpaa missä muutkin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat