Quantcast

Nyt se on totta! Suomen MM-talviralli vahvistettiin

Valtteri Bottas
Napapiirillä riittää lunta talvella. Valtteri Bottas kiidätti Fordin WRC-autoa Tunturirallissa tammikuussa 2019. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomi saa järjestettäväkseen rallin MM-sarjan talviosakilpailun helmikuussa.

Rallin MM-sarjan promootioyhtiö vahvisti asian torstaina. Suomi korvaa MM-sarjan kalenterissa Ruotsin osakilpailun, jonka peruuntumisesta ilmoitettiin jo joulukuussa koronatilanteen vuoksi.

Historian ensimmäinen Suomen MM-talviralli ajetaan Rovaniemen ympäristössä 26.-28. helmikuuta. Samoissa maisemissa järjestetään SM-sarjan avaava Arctic Lapland -ralli eli Tunturiralli tulevana viikonloppuna.

Suomessa ajetaan kaudella 2021 kaksi rallin MM-sarjan osakilpailua. Suomen perinteikäs soraralli järjestetään heinä-elokuun taitteessa Jyväskylän ympäristössä.

Rovaniemen MM-rallin reitti julkistetaan myöhemmin, mutta yksi asia on varma: erikoiskokeilla päästään ajamaan kunnon talviolosuhteissa. Viime vuoden Ruotsin ralli muistutti enemmän sora- kuin lumikisaa, minkä vuoksi kilpailu typistyi merkittävästi.

WRC-Tunturi starttaa perjantaiaamuna testipätkällä. Illalla ajetaan rallin avauspätkät. Lauantaina ohjelmassa on kolme kahdesti ajettavaa erikoiskoetta. Yhteensä mukana on kymmenen eri pätkää ja EK-kilometrejä kertyy 260 kappaletta.

Koronarajoituksia noudatetaan kilpailussa tarkasti. Vielä ei ole varmaa, pääseekö paikalle myös yleisöä. Tämä riippuu helmikuun koronarajoituksista Suomessa.

– Sen jälkeen kun Ruotsin MM-rallin peruminen vahvistui, niin olen tehnyt kovasti töitä AKK Sportsin, Rovaniemen kaupungin ja muiden tahojen kanssa, että saadaan tämä ralli toteutumaan. Tämä on ollut kova kisa aikaa vastaan, joten haluan kiittää lämpimästi kaikkia osapuolia, WRC-promoottorin nokkamies Jona Siebel sanoo tiedotteessa.

– Rallin alkuun on enää 44 päivää, mutta olemme varmoja, ettei AKK jätä yhtään kiveä kääntämättä, jotta se saa toteutettua saman huippulaadukkaan kisan kuin kesällä Suomessa. Talvirallit ovat lajin yksi kohohdista ja lumiset tiet sekä isot penkat joka kuskin unelma. Tämä on upea juttu WRC:lle, Siebel jatkaa.

Katso alapuolelta kauden 2020 päättäneen Monzan MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat