Loistouutinen suomalaiselle rallilupaukselle: Suninen pääsee WRC-autoon!

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport World Rally Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suniselle kaavaillaan ohjelmaa WRC-autolla ensi kauden rallin MM-sarjassa.

Suninen ajoi tänä vuonna kaksi MM-rallia M-Sport-tallin Ford Fiesta WRC -autolla. Puolan rallissa suomalaislupaus oli kuudes ja Suomessa hän taisteli palkintokorokepaikasta viimeiseen päivään saakka. Ajovirhe pudotti Sunisen podiumilta, mutta hän otti silti komean nelossijan Keski-Suomen sorilta.

Autosportin mukaan Suninen kuuluu entistä enemmän M-Sportin suunnitelmiin ensi kaudella. Lehti kertoo nettisivuillaan, että Suninen ajaa ainakin kuusi MM-rallia Fiesta WRC:llä vuonna 2018. Myös MM-sarjan ralliradion toimittaja Colin Clark kertoi viikonloppuna ajetun Walesin rallin yhteydessä, että manageri Timo Jouhki oli vahvistanut Sunisen ajavan vähintään kuusi WRC-kisaa tulevalla kaudella.

M-Sport menettää nykyisestä kuljettajakolmikostaan ainakin Ott Tänakin, joka siirtyy Toyotalle tämän kauden jälkeen. Myös maailmanmestari Sebastien Ogier pähkäilee parhaillaan, jatkaako hän tallissa ensi kaudella. Mikäli Ogier ei jatka, Suniselle saattaa avautua mahdollisuus ajaa täysi kausi WRC-menopelillä.

Suninen kilpaili tällä kaudella pääosin WRC2-luokassa, jossa hän otti MM-sarjan kolmostilan.

Mestaritalli M-Sport ei ole toistaiseksi vahvistanut yhtäkään kuljettajaa ensi kaudelle. Autosportin mukaan Walesin MM-rallissa uransa ensimmäisen osakilpailuvoiton ottanut Elfyn Evans on varmuudella jatkamassa tiimissä.

Lue myös nämä