Loebin upea suoritus antoi positiivisen signaalin Sebastien Ogierille

Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier
Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin viisi edellistä maailmanmestaruutta voittanut Sebastien Ogier otti askeleen lähemmäksi uutta titteliä ajettuaan toiseksi Katalonian MM-rallissa viime viikonloppuna.

Kakkossijan myötä Ford-kuljettaja Ogier nousi MM-sarjan kärkeen ennen kauden päättävää Australian osakilpailua. Hyundain Thierry Neuville lähtee jahtaamaan ranskalaista kolmen pisteen takamatkalta.

MM-sarjan kärkitila tuo Ogierille epämiellyttävän tehtävän kauden päätöskisassa, sillä hän joutuu ajamaan ykkösautona soraerikoiskokeet läpi ensimmäisenä kunnon ajopäivänä.

– Keulilta aloittaminen ei ole koskaan helppoa Australiassa, se on selvä juttu. Mutta nyt minulla on enemmän pisteitä kuin Thierryllä. Siihen ei tarvita isoa osumaa, että hän on ulkona. Mieluummin otan tämän tilanteen, Ogier kertoi Rallit.fille.

Kataloniassa Ogierin edelle ehti ainoastaan yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb, joka heitti kauden kolmannen keikkansa Citroenin WRC-auton ohjaamossa. Loebin voitto oli sensaatiomainen, sillä ranskalaiskonkari on kilpaillut vain harvakseltaan rallin MM-sarjassa rallicross-ohjelmansa ohessa.

– Olen varmasti vähiten yllättynyt Loebin voitosta. Loeb on Loeb. Tämä on vähän kuin pyöräilyä, tätä taitoa ei nopeasti kadota, Ogier alleviivasi.

– Olin täysin varma, että hän on vauhdissa jo sorapätkillä. Olisin varmasti lyönyt vetoa heidän puolestaan.

Loeb näytti soralla ja asvaltilla ajetussa kilpailussa, että Citroenin WRC-autossa piisaa vauhtia. Se oli hyvä uutinen Ogierille, joka ajaa Citroenilla kaksi seuraavaa kautta Esapekka Lapin kanssa.

– Olemme aina tienneet, että Citroen on vahva. Mutta tämä (Loebin voitto) oli ehdottomasti positiivinen asia tulevaisuuden kannalta, Ogier painotti.

Lue myös nämä