Heikki Kovalainen kilpailee WRC-kandidaattirallissa – ”Hienoa olla takaisin rallin parissa”

Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen. Kuva: Balazs Gardi/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Entinen F1-kuljettaja Heikki Kovalainen ajaa kahden vuoden tauon jälkeen rallin, kun Shinshiro-ralli järjestetään tänä viikonloppuna.

Viime vuodet Japanin Super GT -ratasarjassa kilpaillut Kovalainen hyppää rallissa Toyota GT86 -auton rattiin ja mittaa vauhtiaan JN4-luokassa kymmentä muuta kuljettajaa vastaan. Edellisen kerran Kovalainen ajoi rallia vuonna 2016 juuri Shinshirossa, tuolloin suomussalmelainen sijoittui toiseksi luokassaan.

– On hienoa olla takaisin rallin parissa. Minulla on ensi viikolla Super GT -kilpailu, mutta tämä sopi hyvin aikatauluuni, Kovalainen kertoi japanilaiselle rallyplus.net-sivustolle.

Shinshiro-ralli toimii virallisena rallin MM-sarjan kandidaattikilpailuna. Japani yritti saada paikan rallin MM-sarjan kalenteriin jo ensi kaudeksi, mutta Kansainvälinen autoliitto FIA otti uutena kilpailuna sarjaan ainoastaan Chilen. Japani hakee nyt paluuta MM-sarjaan kaudeksi 2020. FIA:n puolesta kilpailua ovat tarkkailemassa muun muassa Michele Mouton ja Timo Rautiainen.

Kovalaisella oli yksi huolenaihe rallin aattona.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun ajan kilpa-autolla, jossa ratti on oikealla puolella. Se on hieman huolestuttavaa. Tähän mennessä minulle ei ole kuitenkaan sattunut onnettomuutta, naureskeli Kovalainen, jonka päätavoitteena on nautiskella rallista.

– Osa erikoiskokeista on samoja kuin edellisellä kerralla, joten voin käyttää osittain samoja nuotteja. Ensimmäisellä lenkillä tunnustelen, miltä ajo ja renkaat tuntuvat. Jos tuntuma on hyvä, aion nostaa vauhtia seuraavalla lenkillä. Edellisestä rallistani on kulunut pitkä aika, mutta nautiskelun lisäksi haluan näyttää hyvää vauhtia, Kovalainen suunnitteli.

Lue myös nämä