Lindberg jatkaa rallin SM3-luokassa: ”Meni liian vaikeaksi vaihtaa SM2-luokkaan”

Jussi Lindberg
Jussi Lindberg. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Porvoolainen ralliautoilija Jussi Lindberg, 23, jatkaa uraansa tutulla kalustolla rallin SM-sarjassa. 

Tällä kaudella Renault Twingolla SM3-luokassa neljänneksi sijoittuneen Lindbergin oli tarkoitus siirtyä nelivetoisen auton puikkoihin, mutta liian moni muuttuva asia teki siitä lähes mahdotonta.

– Meni liian vaikeaksi vaihtaa SM2-luokkaan, sillä ei olisi aika riittänyt tutustua uuteen autoon. Vielä kun kartanlukijakin vaihtuu, niin tähän väliin siinä olisi liian paljon muutoksia. Lopulta päätettiin jatkaa SM3-luokassa osittain myös taloudellisista syistä, ja tänä vuonna kilometrit alkoivat olemaan jo vertailukelpoisia muihin, joten päätös oli luonnollinen, Lindberg selvittää.

Kalusto ja luokka pysyvät siis samana, mutta kartanlukijaksi Toni Nuikan tilalle astelee 32-vuotias porvoolainen Tuuka Tyyskä, jolla on plakkarissa muun muassa mestaruus Suomi Cupista kahden vuoden takaa. Kaksikolla on selkeänä tavoitteena taistella aivan SM3-luokan terävimmässä kärjessä tulevalla kaudella.

– Usko on siihen, että monipuolisella harjoittelulla voidaan saavuttaa minkä värinen mitali tahansa, sillä tänä vuonna harjoittelu jäi olemattoman vähäiseksi ja silti pystyttiin ajamaan sarjassa neljänneksi. Myös Tulevaisuuden tähti -kilpailuun aion tähdätä nyt kokonaisvaltaisemmin, Lindberg toteaa.

Rallin SM-sarja käynnistyy tammikuun lopulla Rovaniemen ympäristössä ajettava Arctic Lapland Rally. Sarjassa ajetaan kuluneen vuoden tapaan yhteensä seitsemän osakilpailua, joista viiden parhaan sekä kauden päättävän finaalikilpailun pisteet lasketaan kilpailijoiden lopullisiin SM-pisteisiin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat