Huttunen tähdittää autourheilun juniorimaajoukkuetta – 15 kuskia AKK Driver Academyyn

AKK Driver Academy 2018
Autourheilun juniorimaajoukkue AKK Driver Academy 2018 on valmiina alkavaan kauteen. Kuva: AKK / Arto Markkanen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Autourheilun juniorimaajoukkueeseen julkistettiin perjantaina yhteensä 15 kuljettajaa niin rallista, rallicrossista kuin rata-autoilustakin.

AKK Driver Academyn huippuvalmennuksen ovat käyneet aikoinaan läpi muun muassa Valtteri Bottas, Kimi Räikkönen, Esapekka Lappi ja Teemu Suninen. Autourheilun kansallisen lajiliiton valmennustoiminta vankistuu ensi vuonna rallicrossin ja rata-ajon osalta.

Autourheilun juniorimaajoukkuetta tähdittää rallilupaus Jari Huttunen, joka pitää akatemian vaikutusta uraansa suurena. Huttunen ajaa ensi kaudella Hyundailla rallin MM-sarjan WRC2-luokassa.

– AKK Driver Academy on ollut urallani merkittävä pitkäaikainen tuki. Ilman sitä tuskin olisin osannut ratkoa kuljettajana kohtaamiani haasteita. Valmentautumisen hyöty on ollut laajaa ja vienyt minua eteenpäin joka osa-alueella, Hyundain kuljettajakehitysohjelmaan valittu Huttunen kertoo tiedotteessa.

Suomalainen autourheiluakatemia on ainutlaatuinen kokonaisuus maailmassa, ja kansakunnan kokoon nähden tulokset ovat vakuuttavia. Päättyneellä kaudella suomalaiset saavuttivat enemmän MM-pisteitä rallissa ja formula ykkösissä kuin mikään muu kansallisuus. Tuolle pohjalle luodaan entistä enemmän pysyvyyttä ja jatkumoa.

– Odotukset ovat todella korkealla tulevia vuosia silmällä pitäen. Meillä on jälleen valmennusryhmässä mukana sellaisia kavereita, joilla on realistiset mahdollisuudet päästä lajeissaan aivan maailman huipulle asti ja jatkaa entisten akatemialaisten perintöä, kuvailee juniorimaajoukkueen päävalmentaja Tuomo Nikkola.

Juniorimaajoukkueen valmennus laajenee entisestään, kun tulevana vuonna käynnistetään yhteistyö sekä kansainvälisen rallicrossakatemian, RX Academyn, että Koiranen GP -formulatiimin kanssa. Kuljettajille valmennusyhteistyö tarjoaa entistä paremmat mahdollisuudet kehittyä ja edetä lajeissaan. RX Academyn rehtori Jussi Pinomäki odottaa innolla alkavaa yhteistyötä.

– On mahtavaa päästä kehittämään suomalaista autourheilua ja urheilijoita yhdessä kohti maailman huippua. Meillä on tarjota suora polku aina ammattilaisuuteen saakka. Ajovalmennuksen ohella tulemme kiinnittämään erityisesti fysiikka- ja mentaalivalmennukseen jatkossa entistä enemmän huomiota. Valmennuksemme on herättänyt paljon kiinnostusta myös kansainvälisesti, Pinomäki iloitsee.

AKK Driver Academy – autourheilun juniorimaajoukkue 2018:

Jari Huttunen, 23, Hyundain tehdaskuski WRC2-luokassa
Antti Linnaketo, 38, Jari Huttusen kartanlukija
Henri Hokkala, 23, nouseva rallitähti
Aleksi Röyhkiö, 17, rallin nuori lupaus
Jesse Kallio, 18, rallicrossin nuori lupaus
Juho Valtanen, 21, kartingin MM-pronssimitalisti
Juuso Puhakka, 19, F4-formulasarjan kuljettaja, kartingin NEZ-mestari 2014
Paavo Tonteri, 17, kartingin Saksan mestari ja Vuoden Karting- kuljettaja 2016, SM-kultaa 2014
William Alatalo, 15, kartingin Suomen mestari 2016
Elias Seppänen, 14, kartingin Suomen juniorimestari 2016
Axel Saarniala, 15, kartingin nuori lupaus
Riku Salmenautio, 14, kartingin nuori lupaus
Luka Nurmi, 13, kartingin SM-hopeamitalisti 2017
Niko Perttala, 14, kartingin SM-pronssimitalisti
Nikolas Pirttilahti, 14, kartingin Suomen mestari 2017

Lue myös nämä

  • Uusimmat