Latvialaiskuski dominoi EM-rallissa – Heikkilä iskuasemissa: ”Yritetään kivuta podiumille”

Latvian EM-ralli käynnistyi Martins Sesksin komennossa lauantaina.
Martins Sesks
Martins Sesks. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kotiteillään kilpaileva Sesks oli omaa luokkaansa Latvian EM-osakilpailun eli Liepaja-rallin avauspäivänä. Lauantaina ajettiin kuusi erikoiskoetta, ja Sesks ajoi pohja-ajan jokaisella pätkällä.

Sesks ei päässyt täysin karkuun muulta porukalta, sillä toisena ajava espanjalaiskuljettaja Efren Llarena on 22,9 sekunnin päässä.

– Olen itse asiassa hieman yllättynyt. Pystyn vielä parantamaan monissa paikoissa, Sesks kertoi iltahuollossa.

– Tilanne 22 sekunnin johdossa näyttää hyvältä, mutta jos täällä tekee yhden virheen, eroa ei ole enää ollenkaan. Meidän pitää siis jatkaa puskemista, mutta samalla täytyy ajaa joissain paikoissa konservatiivisemmin, latvialaiskuski suunnitteli.

Toisena ajavan Llarenan takana on tasaisempaa. Ruotsalainen Tom Kristensson ajaa kolmantena 32 sekunnin päässä kärjestä, ja Mikko Heikkilä kyttää kolmossijaa Kristenssonin perässä.

SM-sarjan kärkinimiin lukeutuvan Heikkilän vauhti parani iltapäivän lenkillä. Eroa viimeiseen palkintosijaan on 6,1 sekuntia.

– Lähtöpaikkaan nähden sijoitus on hyvä, mutta parannettavaakin on. Osuttiin kiveen toisen lenkin alussa ja luulin, että rengas meni. Säästeltiin jonkin aikaa renkaita ennen kuin varmistuimme, että rengas kesti iskun, Heikkinen kertasi tiedotteessaan.

– Viimeinen pätkä tuli todella hyvin, vaikka erääseen risteykseen tulikin puolispinni. Silti tuli kolmanneksi nopein aika kovassa seurassa, ja väliajat olivat tasoissa pohja-ajan kanssa.

Rallin päätöspäivänä Heikkilä lähtee taistelemaan huippusijoituksesta.

– Huomenna yritetään toden teolla kivuta podiumille. Lähtöpaikka ainakin paranee huomiselle, koetetaan hyödyntää se parhaamme mukaan.

Toni Herranen ajaa kaksivetoisten ERC4-luokassa toisena 14,7 sekunnin päässä kärkikuljettaja Oscar Palomosta. Benjamin Korhola on luokassa neljäntenä.

Liepaja-rallissa ajetaan sunnuntaina vielä kuusi erikoiskoetta.

Latvian EM-rallin tilanne EK6/12 jälkeen:

1. Martins Sesks  Skoda  43.50,8
2. Efren Llarena  Skoda   +22,9
3. Tom Kristensson Hyundai  +32,3
4. Mikko Heikkilä Skoda   +38,4
5. Ken Torn    Ford   +45,6
6. Gregor Jeets  Skoda   +47,0
7. Vaidotas Zala  Skoda   +55,9
8. Hayden Paddon  Hyundai +1.03,8

Lue myös nämä

 • Uusimmat