Quantcast

Skodan uusi ralliauto pääsee ensimmäistä kertaa irti erikoiskokeille

Skodan uusi Fabia RS Rally2 -ralliauto tekee debyyttinsä yleisön edessä ensi viikonloppuna.
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen ajaa uudella Fabialla Bohemia-rallin erikoiskokeilla. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Andreas Mikkelsen ajaa tshekkivalmistajan uudella kilpurilla Bohemia-rallin erikoiskokeilla 8.-10. heinäkuuta. Kilpailu järjestetään Skodan kotipaikan Mlada Boleslavin ympäristössä.

Mikkelsenille ei kuitenkaan oteta aikaa Tshekin rallisarjaan kuuluvassa kilpailussa, sillä hän ajaa pätkät läpi niin sanottuna nolla-autona.

Tähän ratkaisuun on yksinkertainen syy: uuden Fabian luokitteluprosessi on yhä kesken.

Skoda julkisti uuden kehitysversion Rally2-autostaan kesäkuun puolivälissä Mlada Boleslavissa. Talli kertoi tuolloin, että auto pitäisi saada luokiteltua elokuun alkuun mennessä.

Ensimmäiset autot on tarkoitus luovuttaa asiakaskäyttöön loppukesästä. Mahdollista on, että auto nähdään ensimmäistä kertaa mukana kilpailussa elokuun lopussa Tshekin EM-rallissa.

Suomalaiskuljettaja Emil Lindholm oli auton kehitysvaiheessa yksi testikuljettajista. Lindholmin lisäksi testitiimiin kuuluivat muun muassa Mikkelsen ja Kris Meeke.

– Luulen, että auto on parempi kuin vanha versio. Olemme vuoden mittaan ajaneet paljon testiä. Niistä on jäänyt tosi hyvät fiilikset, Lindholm kuvaili Rallit.fille auton julkistustilaisuudessa.

– Olemme myös vertailleet aikoja vanhaan autoon ja mielestäni uusi on nopeampi. Moottori on uuden auton vahvin ja isoin muutos. Se on aina jokaisen kuljettajan mieleen, kun moottori on vahva.

Skoda on niittänyt viime vuosina menestystä Fabiallaan muun muassa rallin MM-sarjan WRC2-luokassa.

Lue myös: Skodan uusi ralliauto vakuutti suomalaiskuskin ja WRC-konkarin – ”Sanoin jo avaustestien jälkeen, että eikö tämä ole tässä”

Kuuntele alta Emil Lindholmin mietteet uudesta autosta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat