Latvalalla oli lähteä Toyota lapasesta – ”En tiennyt mihin päädymme”

Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila
Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvalalla riitti vaikeuksia Monte Carlon MM-rallin ensimmäisellä erikoiskokeella myöhään torstai-iltana.

Latvala spinnasi kahdesti Toyota Yariksellaan jäisellä Sisteronin erikoiskokeella, joka tuotti tuskaa lähes kaikille huippukuljettajille.

– Minulla oli jo pätkän alussa hermostunut fiilis, kun ajattelin, mitä jäällä ajamisesta tulee. Ensimmäiset kymmenen kilometriä tulivat hyvin, ja ensimmäinen jäinen osuuskin meni suunnitelmien mukaan. Menetimme hieman aikaa ensimmäisessä spinnissä, mutta kun spinnasimme toisen kerran, autoi liukui takaperin tietä pitkin. En tiennyt, mihin päädymme, Latvala kertasi Gapin huoltoalueella.

– Tiesin vain sen, että jos auto liukuu ojaan, en pääse takaisin tielle, Latvala lisäsi.

Latvala pysyi kuitenkin tiellä, mutta eroa pohja-ajan ajaneeseen Sebastien Ogieriin kertyi 48,9 sekuntia. Latvala ei ollut ainoa, jolta auto oli lähteä lapasesta Sisteronin pikataipaleella, sillä myös Ogier spinnasi tiukan mutkan jälkeen, ja Hyundain Thierry Neuville jumittui lumipenkkaan yli neljäksi minuutiksi.

– Voin sanoa, että ei ole mitenkään helppoa ajaa alamäkeä jäisellä tiellä. Ylämäki menee vielä jotenkin, ja aiemmin olemme ajaneet Sisteronin ylämäen suuntaan. Nyt tulimme ensimmäistä kertaa alas ja tiesimme, että se on haastavaa, mutta silti se pääsi yllättämään, sanoi Latvala, joka on rallissa kuudentena kahden erikoiskokeen jälkeen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat