Esapekka Lappi nauroi räkäisesti suoritukselleen

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi oli nopein Toyota-kuljettaja Monte Carlon MM-rallin kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella, jotka ajettiin myöhään torstai-iltana.

Legendaarinen Monte ja samalla koko MM-kausi avattiin haastavalla Sisteronin erikoiskokeella, joka ajettiin normaalista poiketen alamäen suuntaan syheröisellä vuoristotiellä. Lappi sijoittui jäisellä erikoiskokeella komeasti kolmanneksi ja vältti virheet, joihin useat muut kuljettajat sortuivat sliksirenkailla.

– Se pätkä meni hyvin, mutta toinen tuli sitten huonosti, Lappi nauroi räkäisesti saavuttuaan huoltoalueelle.

– Rehellisesti sanottuna yllätyin ajastani (ensimmäisellä erikoiskokeella), mutta pätkä oli vaikea kaikille, Lappi jatkoi.

Toisella pikataipaleella Lappi sijoittui seitsemänneksi. Kokonaistilanteessa hän on neljäntenä 37,4 sekunnin päässä kilpailua johtavasta Sebastien Ogierista ennen perjantain erikoiskokeita.

– Tiesin, että menetän aikaa toisella pätkällä, koska en ajanut sitä viime vuonna. Olin liian varovainen mutkien leikkauksissa. Siellä oli paljon likaa, ja meillä oli alla kovempi rengasseos, joten ei ollut oikein luottoa ajaa likaisissa paikoissa, Lappi totesi.

Perjantaina Monte Carlon MM-rallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta. Ralli päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat