Latvala vakuuttaa: Meidän pitäisi olla erittäin kilpailukykyisiä

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaiskuski Jari-Matti Latvala ja Juho Hänninen ovat valmiita tositoimiin. Yli kuukauden loma on tehnyt hyvää kiireisen kesän jälkeen. Suomalaiskaksikko ajoi viime viikolla hyvät testit ja kaiken pitäisi olla kunnossa ensi viikonvaihteen Katalonian MM-rallia varten.

Latvala luottaa, että Toyotan on mahdollista taistella voitosta Katalonian osakilpailussa.

– Tykkään paljon Espanjan yhdistelmästä soraa ja asvalttia. Ne ovat maailman parhaita asvalttipätkiä. Se on lähimpänä rata-ajoa tässä sarjassa. Testasin viime viikolla kaksi päivää Espanjassa asvaltilla ja keskityimme jousitukseen. Tienpinnan muutos vaatii ekstratyötä mekaanikoilta ja insinööreiltä, Latvala sanoo tiimin tiedotteessa.

– Toki se vaatii myös kuskeilta paljon, kun pitää vaihtaa ajatusmallia yhden yön aikana. Automme osoitti voittovauhtinsa Suomessa ja myös Saksassa asvaltilla kilpailukykymme oli hyvää. Uskon, että meidän pitäisi olla erittäin kilpailukykyisiä, Latvala jatkaa.

Toyotan kolmannen suomalaiskuskin Juho Hännisen otteet ovat parantuneet kauden edetessä. Kokenut suomalainen lähti tähän kauteen monen vuoden kisatauon jälkeen. Tuntuma ajamiseen on parantanut kisa kisalta.

– Auto tuntui tosi hyvältä testeissä. Yritämme jatkaa samaa vahvaa menoa kuin Saksassa. Perjantai on minulle haastava päivä, koska pätkät ovat samoja kuin viime vuosina. Muille ne on tuttuja, mutta minä en niitä ole ajanut aikoihin. En usko, että aikaeroista kuitenkaan tulee kovin suuria. Lauantaina ja sunnuntaina on uusia pätkiä ja se auttaa minua, Hänninen summaa:

Lue myös nämä

  • Uusimmat