Latvala toivoo tiimiltään kehitysaskelta – ”Me teemme koko ajan kovasti töitä”

Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila
Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaiskuskin Jari-Matti Latvalan alkukausi rallin MM-sarjassa on ollut takkuisa. Kauden neljässä ensimmäisessä kisassa Latvala on yltänyt podiumille vain kerran ollen Monte Carlossa kolmas. 

Tuurilainen tarvitsee kipeästi onnistumisia, sillä ero MM-taulukossa on jo huima, vaikka toki ajamatta on vielä yhdeksän osakilpailua. Seuraavaksi kaasutellaan ensi viikolla Argentiinassa, jossa Latvala on juhlinut voittoa vuonna 2014.

– Argentiinasta minulla on todella nautinnollisia muistoja takavuosilta ja yksi niistä on tietenkin voitto vuonna 2014. Se on erittäin haastava tapahtuma ja silloin on erittäin makea fiilis, kun kaikki toimii, Latvala pohtii.

Argentiinan reitti on varsin vivahteikas ja mukaan mahtuu monenlaisia erikoiskokeita.

– Siellä on hieno sekoitus erilaisia pätkiä viikonlopun aikana. Perjantaina ajetaan laaksossa nopeilla hiekkateillä, kun taas sunnuntaina ajetaan vuoristossa vähän karkeammalla alustalla.  Kuuluisa El Condorin pätkä on jälleen Power Stagena. Se on upea erikoiskoe ja siellä on aina paljon faneja hurraamassa, Latvala summaa.

Viime vuonna Toyota oli Argentiinassa vaikeuksissa. Latvala ylsi lopulta viidenneksi ja Juho Hänninen seitsemänneksi. Latvala kärsi muun muassa rengasrikon ja Yaris WRC:n moottori kuumeni liikaa. Sama vika kiusasi Toyotaa myös maaliskuun Meksikon kilpailussa, mutta ensi viikon kisasta Latvala toivoo parempaa menestystä.

– Argentiina on aina hyvin vaativa ralli autolle. Me opimme paljon tiiminä viime vuoden rallista. Me teemme yhdessä koko ajan kovasti töitä, jotta auto kehittyy. Toivottavasti voimme näyttää ensi viikon kisassa hyvää edistystä. Olisi tärkeää saada hyvät pisteet, Latvala toteaa.

 

Lue myös nämä