Lappi joutuu auramieheksi – ”Otetaan se opin kannalta!”

Esapekka Lappi. Kuva: @World/Toyota Gazoo Racing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala ajaa parhaana suomalaisena Australian MM-rallissa. Perjantain ajopäivän jälkeen Latvala on kilpailussa neljäntenä 29,9 sekuntia kisaa johtavasta Norjan Andreas Mikkelsenistä. 

Päivän alussa Latvala kamppaili radioteknisten ongelmien kanssa. Iltapäivän lenkki sujui jo paremmin.

– Ei ollut kyllä paras startti rallille, kun minun radioni meni rikki. Se auttaisi aika paljon, jos kuulisi kartturin, kun painaa täysillä. Sitten menetin myös etusäleikön ja se vaikutti ohjattavuuteen. Iltapäivä onneksi sujui paremmin, Latvala summaa Toyotan tiedotteessa.

– Oli tärkeää nousta takaisin neljänneksi iltapäivän metsäpätkillä. Se antaa meille paremman lähtöpaikan huomiselle. Jos haluaa tässä rallissa taistella podiumista, niin pitää olla top5:ssa. Muuten lähtöpaikka menee liian hankalaksi, tuurilainen jatkaa.

Latvalan aamupäivä oli siis täynnä pieniä ongelmia, mutta Esapekka Lapilla meni vielä huonommin. Hajonnut ohjaustehostin tiputti suomalaisen yli kolmen minuutin päästä kärjestä. Lappi lähteekin aura-autona lauantain pikataipaleille.

– Eka lenkki täällä Australiassa oli kova, mutta onneksi iltapäivällä meni vähän paremmin. Kun ohjaustehostin meni aamulla, niin kysymys oli vain maaliin pääsystä sen osuuden suhteen. Jätkät laittoivat auton kuntoon huollossa ja me muutimme myös jousituksen asetuksia tekemällä siitä jäykemmän. Sitten olikin paljon nautinnollisempi ajaa, pieksämäkeläinen toteaa.

– Huomenna me avaamme tietä, mutta pitää ottaa se taas yhtenä opinpaikkana. Nyt meillä on mahdollisuus kokeilla auton rajoja ja keskittyä nappaamaan maksimipisteet Power Stagelta, Lappi jatkaa.

Australian ralli jatkuu myöhään tänä iltana Suomen aikaa.

Lue myös nämä