Laaksomaalle jälleen Rally Trophy -mestaruus – ”Fiilikset ovat katossa”

Pasi Laaksomaa
Pasi Laaksomaa vauhdissa Riihivuori-rallissa. Kuva: Marko Kyöstilä
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lahtelainen ralliautoilija Pasi Laaksomaa ja kartanlukija Ville Kantoluoto päättivät Rally Trophy -sarjan kauden 2017 osalta mestaruuteen Riihivuori-rallissa lauantaina. Sarjan mestaruus on Laaksomaalle jo toinen perättäinen.

Keski-Suomen haastavat ja MM-rallistakin tutut soratiet eivät päästäneet parivaljakkoa suinkaan helpolla, vaan keskittymiskykyä mitattiin koko päivän ajan.

– Tämä ei ollut missään nimessä helppo kisa, sillä läheltä piti -tilanteita oli enemmän kuin omiin tarpeisiin. Reitti oli todella vaativa, Laaksomaa kertasi rallin luonnetta.

Vaativien teiden lisäksi lisäjännitystä toi se, ettei Laaksomaan ja Kantoluodon ajama Volkswagen Polo toiminut aivan ongelmitta.

– Pari viimeistä erikoiskoetta meillä oli taas kytkimen kanssa ongelmia ja oli pakko paiskoa vaihteita sisään ”raakana”. Kyllähän se vähän hirvitti, että kestävätkö laitteet, mutta onneksi kestivät. Reitti oli muuten kerrassaan upea, ja kun järjestäjät olivat kaiken kukkuraksi loihtineet viimeisestä pätkästä 29,99-kilometrisen monsterin, niin kyllä siinä hikeä pukkasi ja loppuun asti piti tulla täysillä, Laaksomaa avasi päivän kulkua.

Vaiherikkaasta kilpailusta huolimatta päivä päättyi juhlatunnelmiin.

– Nyt on tältä kaudelta Rally Trophy -sarja ajettu ja voitimme sen mestaruuden jo toista kertaa peräkkäin. Fiilikset ovat katossa ja suuret kiitokset koko meidän tiimille, huollolle ja kaikille mukana olleille, Laaksomaa kiitteli rallin lopuksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat