Emil Lindholm metsästää kauden kolmatta voittoa Riihimäeltä – ”Volkswagenille teknisesti haastavat tiet sopivat hyvin”

Mikael Korhonen ja Emil Lindholm. Kuva: Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen lähtevät tavoittelemaan rallin SM-sarjan SM1-luokasta kauden kolmatta voittoa Riihimäellä.

Perinteinen Riihimäki-ralli on kuulunut kotimaiseen rallikalenteriin jo 1960-luvun alusta lähtien, mutta Volkswagen Polo GTI R5:lla kilpailevalle Lindholmille kerta ”Riksu-ralliin” on ensimmäinen.

– Kun Riihimäellä edellisen kerran kilpailtiin SM-pisteistä, ajoin samaan aikaa ADAC GT Masters -ratasarjan osakilpailua Saksassa. Onhan se vähän huvittaa, kun kalenterin niin sanottu ”lähikisa”, on ainoa, jossa en ole aiemmin kilpaillut. Rovaniemen reititkin olen jo aika moneen kertaan kolunnut, mutta Riihimäen reitti on minulle uusi tuttavuus.

Ennakkotiedot kertovat, että yhdeksän erikoiskokeen ja 110 EK-kilometrin mittainen reitti on viety hyväpintaisille ja luonteikkaille kantahämäläisille teille. Lindholm ja Korhonen starttaavat reitille lähtönumerolla 29.

– Luulen että edessä on meille sopivaa baanaa. Vaikka mentäisiin pienemmälläkin tielle, niin automme suhteen se ei olisi huono vaihtoehto, sillä itse pidän ja myös Volkswagenille teknisesti haastavat tiet sopivat hyvin.

Katso alta ennakko Riihimäen SM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Tuotanto: AKK

Lindholm ajoi viime viikolla ralliin valmistavat testit ja kaikki on kunnossa tulevaan.

– Automme esiintyy Riihimäellä ensi kertaa soralla. Muutimme automme jousitukseen kesäasetukset, emme juuri mitään muuta. Se tuntui testeissä hyvältä, joten luottavaisin mielin matkaan lähdetään, Lindholm toteaa.

– SM1-luokassa oli pari yllättävää poisjääntiä, mutta luokan kärkikolmikko ja lähimmät kilpakumppanit ovat mukana. Edessä ajavat etuvetoautot ajavat yleensä suoraviivaisemmin kuin nelivetoautot, joten heidän perässään voi olla aina veikeätä ajaa, sillä eri ajolinjan takia tie voi heidän jäljiltä olla liukas. Korkeimmista SM-pisteistä ja luokkavoitosta lähdetään ajamaan, Lindholm summaa.

Jaa uutinen