Kuusikymppinen rallilegenda Auriol osallistumassa MM-ralliin?

Didier Auriol
Didier Auriol. Kuva: Legend Boucles de Spa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuoden 1994 rallin maailmanmestari Didier Auriol saatetaan nähdä vielä MM-erikoiskokeilla.

Auriol täyttää 60 vuotta elokuussa ja ranskalaisen suunnitelmissa on juhlia näyttävästi pyöreitä. Nykyään Madagaskarilla asusteleva Auriol haaveilee MM-ralliin osallistumisesta.

– Olen aina sanonut, että voisin osallistua yhteen tai kahteen kilpailuun, kun olen kuusikymppinen. Kyseessä ei ole paluu vaan hieno seikkailu, jonka voin vielä tehdä. Minulla ei ole mitään odotuksia, mutta se ei tarkoita sitä, ettenkö yrittäisi parastani, Auriol kertoi paikalliselle L’Express de Madagascar -lehdelle.

Auriol voitti urallaan 20 MM-rallia ja ykkössijoista peräti kuusi tuli Korsikan asvalttikisassa. Suomessa hän juhli voittoa vuonna 1992, mutta Keski-Suomen sorilla häntä ei enää nähdä.

– Minulla on enemmän kokemusta asvalttiralleista, ja siksi olisi luonnollisempaa palata asvaltilla. Tärkeintä on lähteä sellaisiin ralleihin, joissa ajaminen tuntuu minusta luonnolliselta – olivatpa ne sitten soralla tai asvaltilla. Esimerkiksi Suomessa en ajaisi, koska se olisi liian hermostuttavaa. Pidän esimerkiksi Argentiinan ja Portugalin ralleista, Auriol tuumasi.

Lue myös nämä