Niko Mäkinen johtaa Tulevaisuuden Tähti -kisaa – ”Se nostaa panoksia entisestään”

Niko Mäkinen. Kuva: Toni Ollikainen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden ensimmäinen Ralli SM -osakilpailu ajettiin Rovaniemellä pari viikkoa sitten. Ford Motorcraft Rally tiimissä ajavat Niko Mäkinen ja kartanlukija Jarno Ottman taistelivat Tunturirallin alusta saakka mitalisijoista.

Laihialaisen ensimmäinen SM-rallin palkintosija, toiseksi korkein koroke, varmistui vasta kilpailun loppuhetkillä. SM3 -luokassa kilpaileva Mäkinen oli tyytyväinen kauden avaukseen.

– Oli heti ensi metreistä kova luotto meidän vauhtiin, Jarnon nuotit tulivat tarkasti ja huomattiin, että ilman mokia ollaan kärkivauhdissa. Hieno kilpailu kaiken kaikkiaan, kiitokset siitä menevät koko tiimille.

Mäkisen Arctic Lapland Rally sujui niin hyvin, että hän johtaa AKK Sportsin vuonna 2014 lanseeraamaa Tulevaisuuden Tähti -kilpailua, jonka pääpalkintona on osallistuminen Neste Ralliin. Palkinto on kattava, sillä se sisältää osallistumisen lisäksi auton, huollon, renkaat, testiä ja paljon muuta, eikä arvoa voi mitata pelkästään rahalla. Kuljettaja pääsee tallipäälliköiden valokeilaan, aiemmat voittajat ovat Teemu Suninen, Jari Huttunen, Juuso Nordgren ja Emil Lindholm.

SM Vaakuna-Ralli ajetaan ensi lauantaina Mikkelissä. SM3-luokkaan on ilmoittautunut 22 kuljettajaa, Mäkinen starttaa numerolla 36.

– Tulevaisuuden Tähti -kisan johto tuli itsellekin ensin vähän yllätyksenä, koska ajatukset olivat niin tiukasti SM-sarjassa. Se nostaa panoksia entisestään, pitää saada itsestä kaikki osaaminen irti. Mikkelin kisaan ollaan valmistauduttu huolellisesti. Tutkittiin tarkasti Tunturin ajamista, katsottiin incareja ja epävirallisia väliaikoja. Huomattiin, että pienemmillä teillä jäädään vähän kärjen kyydistä, joten lähdettiin sitä treenaamaan, Mäkinen summaa.

– Ajettiin Jarnon kanssa pikkutietä Ylistarossa noin sata kilometriä, ja saatiin vauhtia lisättyä. Meidän luokassa on monta nopeaa kuljettajaa, mutta lähdetään silti hakemaan ykköspaikkaa, vähintään pitäisi podiumille nousta, Mäkinen jatkaa.

SM3-luokan tilanne:

1) Jaro Kinnunen 34p

2) Niko Mäkinen 25p

3) Jussi Lindberg 20p

Lue myös nämä

  • Uusimmat