KSML: Suomen MM-rallin järjestäjiltä positiivinen uutinen

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Suomen MM-rallissa vuonna 2017. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-rallin järjestäjät ovat erittäin luottavaisia, että kilpailu voidaan toteuttaa lokakuun alussa ja yleisön kanssa. Asiasta uutisoivan Keskisuomalaisen mukaan MM-ralli Jyväskylän seudulla jää toteutumatta vain, jos Suomi sulkee kokonaan rajansa koronapandemian vuoksi. 

– Tällä hetkellä tämä on erittäin epätodennäköistä, joten voi sanoa, että ralli ajetaan suunnitellusti lokakuun alussa. Toki olemme varautuneet rajoituksiin, jos niitä tulee, AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Riku Bitter kertoo Keskisuomalaiselle.

Koronatilanne Keski-Suomessa on menossa parempaan suuntaan ja tartuntojen määrät ovat laskussa. Tuoreimmat kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 9. syyskuuta saakka. Myös rokotekattavuuden kasvu helpottaa tilannetta.

– Toki ralleissakin on hyvä pestä käsiä sekä pitää turvaväliä ja suojamaskia varsinkin, jos ympärillä on paljon porukkaa. Minulla on täysi luottamus rallijärjestäjien taitoon huomioida koronajärjestelyt, Jyväskylän tartuntatautien vastuulääkäri Ilkka Käsmä toteaa lehdessä.

Bitterin mukaan rallipasseja on myyty hyvää tahtia. Tuloja tarvitaan, sillä helmikuun Rovaniemen MM-ralli aiheutti AKK Sports Oy:lle kymmenien tuhansien eurojen tappiot. Jyväskylän MM-rallissa lisäkuluja tuo koronatestaus, joka aiheuttaa organisaatiolle noin 50 000 euron hintalapun.

– Myyntitahti vastaa normaalivuosia. Yleensähän passikauppa vilkastuu vasta ralliviikolla, ja eniten passeja myydään varsinaisina kilpailupäivinä. Paviljongin huoltoparkin sisä- ja ulkotiloihin ei päästetä yleisöä, koska väkemme ja rallitallit puurtavat siellä omassa koronakuplassaan, Bitter summaa järjestelyjä.

Suomen MM-ralli ajetaan 1. – 3. lokakuuta.

Lähde: Keskisuomalainen (juttu näkyy vain tilaajille)

Katso alapuolelta vuoden 2019 Suomen MM-rallin päätöspäivän parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,274750″ ap mute]

Lue myös nämä