Quantcast

Sebastien Loeb toppuuttelee hurjia huhuja – ”Tämä juttu paisui mediassa”

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan yhdeksänkertainen mestari Sebastien Loeb on painanut villejä paluuhuhuja itsensä ympärillä alaspäin. 

Viime viikolla mediassa nostettiin esiin Loebin keskustelut M-Sport Fordin tallipäällikön Malcolm Wilsonin kanssa ja huhumylly oli valmis. Monet tahot pitivät jo lähes varmana tietona, että Loeb ajaa ensi vuonna Ford Puma Rally1-hybridiä MM-sarjassa ainakin muutaman kisan verran.

– Olette vissiin nähneet samat artikkelit kuin minäkin viime päivien aikana. En tiedä, mistä ne tulevat. On totta, että olen jutellut Malcolmin kanssa mahdollisuudesta ajaa yksi, kaksi tai kolme rallia, mutta siinä se, Loeb sanoo Motorsport Magazinen sivuilla.

– Se oli kuitenkin vain yksi keskustelu. Minun keskittymiseni on siinä, mitä tällä hetkellä teen eli Extreme E -sarjassa ja Dakariin valmistautumisessa. Mitään ei ole siis sovittu (Wilsonin kanssa). En tiedä edes itse, haluanko vielä joskus ajaa rallin MM-sarjassa vai en. Tämä juttu paisui mediassa, Loeb jatkaa.

Samaan hengenvetoon Loeb kuitenkin jatkaa, että uudet hybridikilpurit ovat erittäin mielenkiintoisia värkkejä. Ilmeisesti paloa olisi päästä ainakin kokeilemaan uuden sukupolven ralliautoa.

– Siinä on WRC-moottorin päälle vielä 100 kilowatin hybridi, joten voimaa on. Se on varmasti hauska auto ajettavaksi. Varmasti myös erilaiset strategiat ovat tärkeitä, koska pitää miettiä, milloin sitä voimaa käyttää. Hybridin tuoma voima ei ole kuitenkaan koko ajan käytössä, ranskalaisikoni miettii.

Tänä vuonna Loeb on ajanut Dakar-rallin sekä Baja Aragon -kestävyyskisan. Rallilegenda on mukana myös uudessa Extreme E -sarjassa.

– Siinä sarjassa tarvitaan kokemusta sekä rallista että rallicrossista, sillä onhan mukanakin mestareita molemmista lajeista. Se on hyvin mielenkiintoista. On oltava ihan äärirajoilla koko ajan, koska vastassa on kovia jätkiä ja lajin luonne on sprintin omainen, Loeb summaa.

Rallin MM-sarjassa Loeb ajoi edellisen kerran viime vuonna, kun hän sijoittui Hyundain kalustolla Turkissa kolmanneksi ja Monte Carlossa kuudenneksi.

Katso alapuolelta Loebin testivideo Extreme E -sarjan ODYSSEY 21 -autolla. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,360692″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat