Kristian Kiviniemen kausi päättyi hurjiin voltteihin viime metreillä – ”Auto meni häjyn näköiseksi”

Kristian Kiviniemi
Kristian Kiviniemi. Kuva: Skoda Suomi
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kristian Kiviniemen ja TGS Worldwiden kausi rallin SM–sarjassa oli huimaa taistelua. Viimeinen koitos Turun seudulla loppui aivan kalkkiviivoilla kaatoon.

Kaksipäiväisenä ajettu päätösosakilpailu oli äärimmäisen jännittävä loppuun asti. SM1 –luokan mestaruuteen ajoi Teemu Asunmaa, joka niin ikään kilpailee sarjassa Skodalla.

Myös Kristian Kiviniemi oli hyvässä vauhdissa rallin alussa, kunnes pienet ongelmat alkoivat syödä parasta tuloskuntoa.

– Alku sujui hyvin siihen asti, kunnes nelospätkällä spinnattiin. Ajo tuli hyvällä rytmillä, mutta sitten käytiin ojassa ja välijäähdytin vähän rikkoontui. Iltapäiväksi auto kuitenkin saatiin taas kuntoon, Kiviniemi kertaa.

Mielessään Kiviniemi oli jo tyytynyt ajelemaan maaliin, kunnes taistelu alkoi uudelleen. Muutama kilometri ennen maalia matka päättyi kuitenkin ulosajoon, josta Kiviniemi ja kartanlukija Enni Mälkönen selvisivät säikähdyksellä.

– Ajeltiin vain, kunnes huomattiin, että Emilillä (Lindholm) oli ollut jotain ongelmia, ja olimme taas taistelemassa pronssista. Toiseksi viimeisellä linja meni vähän nypyltä leveäksi peltoon ja tehtiin voltit. Häjyn näköiseksi auto meni, mutta onneksi kumpaankaan ei sattunut.

Kolmesti kauden aikana Kiviniemi ylsi palkintokorokkeelle. Vaikka mitali jäi uupumaan, jäi kaudesta positiivinen tuntuma kokonaisuudessaan. Ulosajoa Kiviniemi ei jäänyt sen isommin harmittelemaan.

– Turha sitä on jossitella, oli vain koetettava ajaa. Hyviäkin juttuja kauteen mahtui, mutta pettynyt tietysti olen, ettei mitaleille ylletty. Virheitä tuli tämän pituiseen kauteen liikaa, ynnää Kiviniemi.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat