Mikko Hirvonen nousi neljänneksi Kyproksen EM-rallissa – ”Me todella nautimme ajamisesta”

Mikko Hirvonen
Mikko Hirvonen. Kuva: Gregory Lenormand / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjasta kauden 2014 jälkeen eläköitynyt Mikko Hirvonen piipahti EM-sarjassa viikonloppuna, kun kannonkoskelainen kisasi Kyproksen rajussa osakilpailussa kartanlukijansa Jarno Ottmanin kanssa.

Hirvonen ja Ottman toivat Ford Fiesta R5:nsa maaliin neljäntenä. Suomalaiskaksikko ajoi kisan intialaisen rengasvalmistaja MRF:n pyörillä. Eroa kisan voittaneeseen Qatarin Nasser Al-Attiayhiin kertyi reilut neljä ja puoli minuuttia.

– Me todella nautimme ajamisesta. Kisa oli hankala ja kimurantti, mutta me nautimme haasteesta. Auto toimi mahtavasti, Hirvonen iloitsi eWRC-results.comin mukaan.

– Viime vuonna johdimme ennen päätöspätkää, mutta silloin saimme rengasrikon. Tällä kertaa olin todella varovainen. Olen todella onnellinen voitosta, Volkswagenilla kaasutellut Al-Attiyah puolestaan sanoo EM-sarjan verkkosivuilla.

Suomalaiskaksikko oli vielä lauantain erikoiskokeiden jälkeen kilpailussa kuudentena, mutta draamaa riitti vaikeissa olosuhteissa. Venäläinen Aleksei Lukjanuk joutui keskeyttämään Citroenillaan tekniseen vikaan iltapäivän avauspätkällä. Lukjanuk oli ennen keskeytystään kilpailussa toisena.

Lukjanukin ongelmien myötä rallissa toiseksi nousi isäntämaan Simos Galatariotis Skodallaan. Eroa kärkeen kertyi kuitenkin yli kaksi ja puoli minuuttia. Kolmanneksi sijoittui britti Chris Ingram.

Venäläiskuski Lukjanukin keskeytys tasoitti rajusti myös EM-sarjan kokonaistilannetta. Kun ajamatta on enää Unkarin ralli, nousi Ingram sarjan kärkeen pisteen erolla ennen Lukjanukia. Kolmantena on Kyproksella viidenneksi yltänyt puolalainen Lukasz Habaj, joka on jäänyt Ingramista kymmenen pistettä.

– Tämä oli uskomaton ralli. Varmasti tämä oli vaikein kisa urallani. On uskomatonta olla podiumilla. Iso kiitos kaikille faneilleni, jotka auttoivat minut tähän kisaan, äitinsä järjestämän rahankeruukampanjan avulla ralliin osallistunut Ingram hehkutti.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat