Kristian Kiviniemelle arvokas kolmossija SM-rallissa – taistelee yhä SM-mitalista

Kristian Kiviniemi
Kristian Kiviniemi. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viikonloppuna Laitilassa ajetussa kauden kuudennessa rallin SM-osakilpailussa oli paljon panosta SM1-luokassa, kun kaikki mitalisijat olivat vielä auki. Kristian Kiviniemi onnistui tavoitteessaan ja nousi TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabialla jälleen palkintopallille.

Rallin alkupätkät näyttivät, että erot viiden kärjessä olivat pieniä, mutta ensimmäisenä kamppailusta joutui taipumaan pistejohtaja Teemu Asunmaa teknisen ongelman vuoksi.

Kiviniemi aloitti kisan nelossijalla, vaikka ajamisessa oli välillä yliyrittämistä. Kolmospätkällä Skoda-kuljettaja ajoi pohja-ajan ja nousi tasasekunneille kolmossijan kanssa. Kaksi seuraavaa pätkää toivat eroa kärkeen muutaman sekunnin lisää.

– Vauhti oli paikoin sellaista kuin pitää, mutta sitten välillä tuli huonompia pätkiä sekaan. Oli tosiaan liikaakin yritystä ja tuli turhia luisuja. Tiet olivat vaativat ja vauhdikkaat, Kiviniemi summasi.

– Kalusto pelasi läpi päivän tosi hyvin. Rengasvalintojen kanssa olisi voinut tehdä toisin, käyttää kovempaa seosta. Kisapäivä oli lämmin ja tiet kovapohjaisia, jonka vuoksi renkaat olivat tosi kovilla.

Rallin johdossa ajanut Emil Lindholm sortui ulosajoon viimeistä edellisellä erikoiskokeella. Näin Kiviniemi ja kartanlukija Enni Mälkönen nousivat kolmanneksi.

– Oma tekeminen oli sopivan rentoa ja ajaminen sujui hyvin. Täytyy tutkia tarkasti, missä eroa kärkeen tulee ja millä alueilla täytyy vielä parantaa, Kiviniemi päätti.

Kiviniemi on SM1-luokan pisteissä neljäntenä vain yhden pisteen päässä kolmantena majailevasta Lindholmista. SM-kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Salon ja Turun ympäristössä syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Lue myös nämä

  • Uusimmat