Kris Meeke tylyttää harvinaisen tylysti työnantajaansa

Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin rallitallissa ajaa ensi vuonna vain Kris Meeke täyden MM-kalenterin. Craig Breen puolestaan joutuu antamaan kolme kisaa yhdeksänkertaiselle maailmanmestarille Sebastien Loebille, joka tekee paluun rallikaravaanin matkaan Meksikossa, Korsikassa ja Kataloniassa.

Edellä mainitun kolmikon lisäksi myös arabisheikki Khalid Al-Qassimi ajaa muutamia kisoja. Viime kaudella WRC-sarjassa nähty Stephane Lefebvre puolestaan alennettiin takaisin WRC2-luokkaan.

Meeke on kritisoinut yllättäen kovin sanoin työnantajaansa Motorsport News -lehden verkkosivuilla. Meeken mukaan oli väärin viedä Breeniltä kolme kisaa pois. Breen ajoi viime vuonna tasaisen kauden yltäen mm. kuusi kertaa viitostilalle. Kirkkaimmat onnistumiset jäivät kuitenkin puuttumaan.

– Olen erittäin iloinen, että Sebastien tulee takaisin. Hän ei ehkä ole ihan nykykuskien tasolla, kun on ollut niin monta vuotta pois lajin parista. Hän on silti yhdeksänkertainen maailmanmestari ja ei ole parempaa lähettilästä olemassa meidän lajillemme. Hän on kovan luokan kuski ja olisi ollut hienoa nähdä hänet tiimissämme koko kauden ajan, Meeke sanoo Motorsport News -lehden verkkosivuilla.

– Mutta minusta ei ole oikein Craigia kohtaan, että häneltä otettiin ne kolme rallia pois. Se ei tietenkään ole minun päätösvallassani, mutta minusta Craig teki hienoa työtä viime kaudella ja olisi ansainnut toisen täyden kauden, Meeke jatkaa.

Meeken mielestä on väärin juuri WRC-sarjaan tuloa tekevälle kuljettajalle vähentää kilpailuja.

– Olen ollut täällä tarpeeksi pitkään, että voin sanoa, että kuljettaja hyötyy äärettömän paljon täydestä kaudesta. Se meidän olisi pitänyt tehdä. Se ei ole oikein, että kuski joka rakentaa tulevaisuuttaan, laitetaan sivuun. No, se ei ole minun asiani, joten pitää vain keskittyä omaan hommaan.

Pohjoisirlantilainen on kuitenkin mielissään hyvin sujuneista testeistä uuden kauden kynnyksellä.

– Olen tyytyväinen testeihin, jotka ajoimme. Olemme tehneet parannuksia ja lisää on tulossa. Uskon, että voimme saada huipputuloksen sekä Monte Carlossa että Ruotsissa, jotta saamme kaudelle hyvän startin, Meeke summaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat