Citroenin Craig Breen nälkäisenä – ”Aion tehdä kaikkeni, jotta saan ensimmäisen voittoni!”

Craig Breen
Craig Breen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin irlantilaiskuski Craig Breen ajoi viime kaudella ensimmäisen täyden kisakalenterin rallin MM-sarjassa. Ensi vuodeksi ranskalaistalli kuitenkin supisti Breenin ohjelman kymmeneen osakilpailuun, sillä yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb tekee paluun rallin pariin kolmessa rallissa.

Vaikka Breenin kisakalenterista viedään Meksikon, Korsikan ja Katalonian osakilpailut, aikoo 27-vuotias irlantilainen ottaa uuden askeleen eteenpäin urallaan. Viime kaudella mies ajoi jo tasaisen varmasti, mutta nyt tähtäimessä on podium-sijoitukset. Kaudella 2016 Breen nappasi uransa ainoan palkintopallisijoituksen olemalla Suomen rallissa kolmas.

– On mahtavaa jatkaa tässä tiimissä ensi vuonna. Minulla oli paljon opeteltavaa ensimmäisellä täydellä kaudellani MM-sarjassa, mutta onnistuin ajamaan varmasti. Nyt aion tehdä kaikkeni, jotta saan ensimmäisen voittoni esimerkiksi Suomesta tai Walesista. Niistä ralleista minulla on jo jonkun verran kokemusta, Breen sanoo Motorsport News -sivustolla.

Myös Citroen-pomo Yves Matton haluaa Breeniltä kirkkaampia sijoituksia.

– Tavoitteena on tähdätä podiumille ja ottaa voittoja. Kris (Meeke) voi taistella myös mestaruudesta. Craig oli puolestaan viime vuonna luotettava, mutta nyt haluamme nähdä hänen taistelevan podium-paikoista useammin. Sitten ehkä kauden toisella puoliskolla, ralleissa joista hänellä on kokemusta, hän voi taistella myös voitoista, Matton toteaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat