Kouvolassa kansainvälinen rallicrosskilpailu toukokuussa – kisajärjestäjille kolmen vuoden sopimus

Kouvolan Tykkimäellä ajetaan RallyX Nordicin eli rallicrossin Pohjois-Euroopan mestaruussarjan kaksi osakilpailua toukokuun lopussa.
RallyX Nordic
Kouvolassa ajettiin viimeksi RallyX Nordic -osakilpailu vuonna 2019. Kuva: AKK/Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tapahtuman järjestelyistä vastaava Valkealan Urheiluautoilijat on tehnyt RallyX Nordicin kanssa peräti kolmivuotisen sopimuksen eli Kouvolassa kilpaillaan sarjan pisteistä myös vuosina 2023 ja 2024. RallyX-osakilpailu ajettiin Tykkimäen radalla viimeksi vuonna 2019.

RallyX-tapahtuma on ensimmäinen Suomessa fossiilivapaalla biopolttoaineella ajettava kansainvälinen rallicrosskilpailu. Mahdollisesti myös sähköiset rallicrossautot nähdään viivalla ja jopa omana luokkanaan, jos määrä on riittävä.

– Valkealan Urheiluautoilijat haluaa olla suunnannäyttäjänä Suomessa ja kun saimme mahdollisuuden toteuttaa ensimmäisen vastuullisen fossiilivapaan autokilpailun, ei hallituksemme sitä kauaa miettinyt, kilpailun tapahtumakoordinaattori Tero Rantala summaa.

Rallicrossin kotimainen SM-sarja alkaa vasta heinäkuussa, joten on mahdollista, että mukana on myös moni kotimainen kuljettaja.

– Kilpailuviikonloppuun sovitetaan osallistumismahdollisuus mahdollisimman monelle suomalaiskuljettajalle, jotka haluavat mitata omaa vauhtiaan kansainvälisellä tasolla, kertoo Rantala.

Osakilpailuissa ovat mukana luokat Supercar, Supercar Lites, RX2e (sähköautot), CrossCar, XCar Junior sekä Open 2WD.

Kouvolan RallyX Nordic -kisat järjestetään 28.-29. toukokuuta. Kumpanakin kilpailupäivänä ajetaan yksi osakilpailu. Kisajärjestäjät odottavat tapahtuman houkuttelevan paikalle tuhansia moottoriurheilun ystäviä.

RallyX Nordic -sarjassa ajetaan tänä vuonna yhteensä seitsemän osakilpailua. Kausi käynnistyy toukokuun puolivälissä Ruotsin Höljesissä, missä järjestetään kaksi ensimmäistä kisaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat