Quantcast

Suomalaiskuljettaja kisaa Italiassa viikonloppuna – ”Ei tarvinnut kääntyä kotia kohti”

Rallin MM-sarjan JWRC-luokassa kilpaileva Lauri Joona hakee ajotuntumaa ensi viikonloppuna Italiasta.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Joona ja kartanlukija Mikael Korhonen ajavat Maremma-rallissa Toscanassa. Ohjelmassa on yhteensä kahdeksan erikoiskoetta asvaltilla. Sastamalalaiskuski hakee Follonican kaupungin lähettyvillä ajettavasta kisasta asvalttituntumaa ennen huhtikuun lopun Kroatian MM-rallia.

– Paikalliset ovat puhuneet, että hieno ralli on tulossa. Meidän piti itse asiassa mennä testaamaan Sloveniaan, mutta matkalla lentokentälle selvisi, että siellä on vuoristossa tullut sen verran lunta, ettei testiä voida ajaa. Sitten löysimme tämän sopivan kisan ja saimme asiat järjestymään, Joona selvittää Rallit.fille.

– Ei tarvinnut sitten kääntyä takaisin kotia kohti. Pikku hiljaa alamme täällä siirtymään kohti kisapaikkaa. Otamme kisan ihan puhtaasti testinä, sillä tällä autolla ei olla ajettu metriäkään asvaltilla. En aio aikoja katsella, mutta toki kisa on aina kisa ja siitä vähän erilainen fiilis tulee.

Maremma-rallissa Joonan alla on sama Ford Fiesta Rally3 -auto, jolla mies ajaa myös rallin MM-sarjan junioriluokassa.

– Kisa on kyllä erittäin sopiva testaamiseen, sillä samat pätkät ajetaan kolmeen kertaan. Näkee kuitenkin vähän paremmin muuttuvia olosuhteita, mitä testissä voi nähdä. Siellä nousee soraa tielle ja muuta, Joona miettii.

Rallin MM-sarjan JWRC-luokassa ajetaan tällä kaudella viisi osakilpailua. Kauden avausrallissa Ruotsissa Joona oli toinen jäätyään luokan voittaneesta Jon Armstrongista vain 2,7 sekuntia. JWRC-kausi jatkuu Kroatiassa.

Maremma-ralli starttaa Toscanassa lauantaina kahdella erikoiskokeella. Sunnuntaina ajetaan kuusi pikataivalta.

Katso alapuolelta JWRC-luokan parhaat palat Ruotsin MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,399966″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat