Kokenut belgialaiskuljettaja kuoli rallionnettomuudessa

Belgialaisen ralliautoilun synkkä syksy sai surullisen jatkon sunnuntaina.
Kuvituskuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kokenut belgialaiskuljettaja Bruno Blaise, 56, kuoli sunnuntaina, kun hän ajoi traagisesti ulos Rallye des Cretes -kilpailussa Itä-Belgiassa. Tietojen mukaan Blaise törmäsi Opel Corsallaan rakennuksen julkisivuun.

Kilpailu oli Blaiselle erittäin tuttu, sillä hän oli voittanut Cretes-rallin kolmesti ja osallistunut siihen peräti 24 kertaa – useammin kuin yksikään toinen kuljettaja. Blaise oli kotoisin samalta seudulta.

Kilpailu ajettiin kosteilla ja liukkailla asvalttiteillä. Onnettomuus sattui kolmannella erikoiskokeella, ja viranomaisten mukaan lääkintähenkilöstö pääsi nopeasti onnettomuuspaikalle. Blaise kuitenkin menehtyi turmapaikalla onnettomuudessa saamiinsa vammoihin.

Blaisen kartanlukija loukkaantui turmassa ja hänet kiidätettiin sairaalahoitoon. Kilpailu keskeytettiin onnettomuuden jälkeen.

Belgialainen ralli on kohdannut kaksi murheellista tapausta lyhyen ajan sisään. Vain kaksi viikkoa sitten kaksi nuorta katsojaa sai surmansa Condroz-rallissa, kun ralliauto ajautui ulos tieltä.

Belgiassa järjestetyissä ralleissa on kuollut ainakin 17 henkilöä vuoden 1995 jälkeen.

Lähteet: Lavenir.net, Dhnet.be

Lue myös nämä

  • Uusimmat